fazole » Jíme Jinak

fazole

Krémová polévka z černých fazolí s restovanou mrkví

Krémová polévka z černých fazolí s restovanou mrkví

Helena, Polévky

V zimě má polévka organismus prohřát, zasytit a dodat mu energii. Tohle všechno splňuje polévka z černých fazolí. Věděli jste, že čím tmavší je fazole, tím má výraznější chuť a lépe stravitelnou bílkovinu?Čtěte více

Krémová polévka z bílých fazolí a taro bramboru

Krémová polévka z bílých fazolí a taro bramboru

Eva, Polévky

Polévka z velkých bílých fazolí zabodovala na plné čáře. Svoji roli sehrálo i přidání taro bramboru, který udělal stejnou službu jako v krémových polévkách dělá klasická brambora. Jestli máte rádi krémové polévky, tak tuhle rozhodně vyzkoušejte.Čtěte více

Zimní krémová omáčka s fazolemi a křenem

Zimní krémová omáčka s fazolemi a křenem

Ajka, Hlavní jídla

Harmonické výživné jídlo pro chladné zimní dny. Prohřeje, dodá spoustu energie a zasytí. Navíc je rychle připravené a můžete si ho, stejně jako já, dopřát jako oběd v práci! Mňam :-)Čtěte více

Tortilla s olivovou tapenádou, tofu a zeleninou

Tortilla s olivovou tapenádou, tofu a zeleninou

Helena, Hlavní jídla

Lehký oběd v létě nebo svačina s sebou. Tortilla pokaždé jinak.Čtěte více

Tapenáda z oliv a fazolí

Tapenáda z oliv a fazolí

Helena, Pomazánky

Zdravá pomazánka, kterou určitě ohromíte i běžné strávníky.Čtěte více

Zeleninový kuskus s bílými fazolemi z jednoho hrnce

Zeleninový kuskus s bílými fazolemi z jednoho hrnce

Eva, Hlavní jídla

Jednoduchý a velmi chutný recept na rychlé jídlo z jednoho hrnce.Čtěte více

Pečený nákyp z černých fazolí a červené řepy

Pečený nákyp z černých fazolí a červené řepy

Eva, Luštěniny

V zimě jistě oceníte i pečenou složku talíře. A nemusí to být stále jen zelenina, co se peče. Takové černé fazole zapečené jako nákyp s červenou řepou chutnají naprosto skvěle a původní ingredience by v nich těžko někdo hledal. Vyzkoušejte také tuhle křupavou mňamku!Čtěte více

Fazole černá ledvina na česneku a pórku

Fazole černá ledvina na česneku a pórku

Eva, Luštěniny

Fazole černá ledvina má mírně nasládlou chuť, proto si ji můžeme dovolit pěkně okořenit. Teď v zimě, kdy jíme fazolí ještě více než jindy v roce, jsem nešetřila česnekem a paprikou. Jídlo bylo hotové za 15 minut, protože fazole jsem měla uvařené předem. Pochutnali jsme si náramně a přesně podle ročního období.Čtěte více

Jaké černé potraviny máme jíst

Jaké černé potraviny máme jíst

Eva, Kdy a jak jíst

Klára se dočetla v našich materiálech, že barva zimy je tmavě modrá až černá a že můžeme pro posílení ledvin zařadit tuto barvu i na talíř, ale neumí si představit, co kromě spáleného jídla nebo lilku, by to mohlo splnit. Možná budete také překvapení, kolik černých luštěnin, obilovin a dokonce i zelenin máme k dispozici.Čtěte více

JJ v kuchyni: Krémová zeleninová polévka a fazolový guláš s knedlíky

JJ v kuchyni: Krémová zeleninová polévka a fazolový guláš s knedlíky

Eva, Klub Jíme jinak

Pro klubáky jsme připravily další díl pořadu Jíme Jinak v kuchyni. Tentokrát vaříme živě fazolový guláš s knedlíky a využijeme typicky zimní zeleninu. V zimě se potřebujeme více zahřát a proto budeme zeleninu i péct.  Těšte se na svižné vaření a vynikající jídlo!Čtěte více

Jíme Jinak