Hořčice
Hlavní jídla
klub
8
7
Pečený celer na voňavém fazolovém krému
Skvělá kombinace pečeného celeru a jemného fazolového krému s vůní kokosu, citrónu a zázvoru. K tomu trochu pikantního oleje, křupavý chlebík, který kontra...
94
2
Cizrnová pečínka
Další verze oblíbené luštěninové sekané, do které můžete využít zbytky domácího pečiva.
28
17
Pečená glazovaná zelenina
Potěšte svoje chuťové buňky slaďoučkou zeleninou. Takto upravenou ji vezmou na milost i zarytí odpůrci zeleniny.
Zdravé recepty
klub
15
Jumeokbap
Vynikající korejské rýžové kuličky ve veganské verzi. Rychlý recept, do kterého můžete využít zbytek rýže nebo cizrny z předchozího vaření.
58
18
Luxusní cizrnová pomazánka
Cizrnovou pomazánku už asi znáte. Tahle je ovšem dokonale vylepšená! Nemusíte jí použít pouze na pečivo, ale i na pečenou zeleninu nebo zeleninu čerstvou. ...
14
11
Karamelizovaná mrkev v hořčično-“medové” zálivce
Křehká slaďoučká restovaná mrkev v chutné hořčično-“medové” zálivce. Skvělá příloha pro celou rodinu.
23
17
Marocký zimní cizrnový salát s quinoou
Lehký, jednoduchý a chutný salát pro chladnější dny s pečenou sladkou zeleninou a kořeněnou cizrnou.
25
7
Dýňová hořčice
Pikantní dýňová hořčice skvěle ladí například s pečenou zeleninou, tofu, seitanem nebo tempehem, rostlinnými párečky, karbanátky či rostlinnou sekanou. Můž...
89
17
4 vymazlené pomazánky z podzimní úrody
Podzim s sebou přináší hojnou úrodu surovin na vaření – dýně, řepy, vlašské ořechy, křen a další dobroty. Pojďte si z nich vyrobit vymazlené podzimní...
13
7
Sushi rolky z rýžového papíru
Nemáte rádi řasy? Pak zkuste alternativu sushi – vyměňte nori řasu za rýžový papír. Toto sushi chutná i dětem.
Zdravé recepty
klub
13
13
Tofu v županu (fotopostup)
Trošku pracnější recept, ale přece se máme rádi, ne? Tak proč se trošku nerozmazlit?
Blog
klub
28
2
Vaříme v elementu KOV (podzim) – budujeme silnou imunitu
Biologický podzim začíná už v půlce srpna a odehrává se v elementu kovu. Které potraviny jsou pro něj vhodné a které orgány je třeba posilovat? Co tyto org...