jaro » Jíme Jinak

jaro

Tortilla s pečenými batáty a tofu dipem

Tortilla s pečenými batáty a tofu dipem

Helena, Hlavní jídla

Potřebujete rychlou večeři nebo jídlo s sebou do práce či na cesty? Zkuste naplnit tortillu.Čtěte více

Těstoviny s jarní cibulkou a paprikou

Těstoviny s jarní cibulkou a paprikou

Helena, Hlavní jídla

Jakmile se venku oteplí zkracuji čas v kuchyni a vařím jednoduchá, rychlá jídla.Čtěte více

Fialkový ocet

Fialkový ocet

Eva, Kondimenty

Fialkový ocet můžeme použít v kuchyni i v koupelně. Dokonce nám může sloužit jako první pomoc při bolestech hlavy, při horečce, po bodnutí hmyzem nebo popálení od slunce.Čtěte více

Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem

Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem

Eva, Dezerty a sladkosti

Ten se tedy povedl! Mám pro vás velmi chutný tip jak zužitkovat přebytky sušeného ovoce, které se ve zdravě se stravujících rodinách během svátků snadno sejdou. V tomhle perníku, který nemá chutí daleko k biskupskému chlebíčku, se schovají rozinky, sušené meruňky, švestky i případná exotika v podobě datlí, fíků apod.Čtěte více

Polystyrenové a sádrové kraslice (Šárka)

Polystyrenové a sádrové kraslice (Šárka)

Eva, Tvoření

Šárka, kterou znáte z komentářů a z jejího příběhu o tom, jak stravou zachraňovala malého syna, nám poslala, jak polystyrenová vajíčka vypadají, když se toho chopí někdo, kdo umí. Nechte se inspirovat.Čtěte více

Veselí jarní šneci

Veselí jarní šneci

Eva, Tvoření

Pokud se vám tvoření kraslic ze šnečích ulit líbí, přidám ještě jeden nápad , který může sloužit jako dekorace nejen na jaře.Čtěte více

Velikonoční kraslice ze šnečích ulit

Velikonoční kraslice ze šnečích ulit

Eva, Tvoření

Mám pro vás další nápad, jak s dětmi připravit jarní nebo přímo velikonoční výzdobu, aniž byste museli shánět a vyfukovat vajce. Tentokrát to bude ještě levnější než polystyrenová vejce. Bude nám stačit venku nasbírat šnečí ulity.Čtěte více

Veganská velikonoční vajíčka

Veganská velikonoční vajíčka

Eva, Tvoření

Mám pro vás pár tipů, jak si s dětmi udělat kraslice, i když vejce nekupujete a nemáte poblíž dodavatele vyfouklých vajíček. Navíc je to docela ekonomická verze. Tady je první tip.Čtěte více

Klíčíme čočku

Klíčíme čočku

Eva, Zelenina

Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které nám vyraší, když ji nebudeme stíhat jíst. Jako všechny čerstvé klíčky, i čočkové posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají.Čtěte více

Cizrna v „rajčatové“ omáčce

Cizrna v „rajčatové“ omáčce

Helena, Hlavní jídla

Cizrna ve zdravé rajčatové omáčce je zase další varianta, jak uvařit Jinak tuto velmi chutnou luštěninu.Čtěte více

Jíme Jinak