jaro » Jíme Jinak

jaro

Biologické jaro začalo, cítíte to taky?

Biologické jaro začalo, cítíte to taky?

Eva, Právě se děje

Ve čtvrtek nám začalo biologické jaro. Potáhne nás to víc ven, budeme mít chuť uklízet, pustit se do práce na zahradě nebo začít něco nového. Mění se totiž energie v přírodě a na nás to má vliv, ať chceme nebo nechceme. Jaro se projeví u zdravého i nemocného člověka. Víte jak?Čtěte více

Leze na mě jaro

Leze na mě jaro

Eva, Právě se děje

Cítím to už pěkných pár dnů. Vzduch jinak voní, ptáci zpívají veseleji, nacházím venku rozkvetlé kytičky a potkávám první hmyzáky. Doma máme první mouchu u včera nám přešel ježek přes cestu. Všechno se probouzí, jaro je za dveřmi!Čtěte více

Divoké byliny

Divoké byliny

Klára Jíchová, Magazín Zrnění

Receptů z divokých bylin není nikdy dost. A zvlášť když bude zase brzy jaro, kdy kolem nás spousta takové zeleniny zadarmo poroste.Čtěte více

Jak nejlépe skladovat ředkvičky

Jak nejlépe skladovat ředkvičky

Helena, Tipy, triky, zkratky

Jak skladujete ředkvičky? Hodíte svazek do ledničky i s listy nebo ho dáváte do vody s kořínky ale bez listů? Existuje spousty způsobů a já jsem pro vás otestovala všechny, abych zjistila, který vám zaručí udržet ředkvičky co nejdéle čerstvé.
Čtěte více

Tortilla s pečenými batáty a tofu dipem

Tortilla s pečenými batáty a tofu dipem

Helena, Hlavní jídla

Potřebujete rychlou večeři nebo jídlo s sebou do práce či na cesty? Zkuste naplnit tortillu.Čtěte více

Těstoviny s jarní cibulkou a paprikou

Těstoviny s jarní cibulkou a paprikou

Helena, Hlavní jídla

Jakmile se venku oteplí zkracuji čas v kuchyni a vařím jednoduchá, rychlá jídla.Čtěte více

Fialkový ocet

Fialkový ocet

Eva, Kondimenty

Fialkový ocet můžeme použít v kuchyni i v koupelně. Dokonce nám může sloužit jako první pomoc při bolestech hlavy, při horečce, po bodnutí hmyzem nebo popálení od slunce.Čtěte více

Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem

Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem

Eva, Dezerty a sladkosti

Ten se tedy povedl! Mám pro vás velmi chutný tip jak zužitkovat přebytky sušeného ovoce, které se ve zdravě se stravujících rodinách během svátků snadno sejdou. V tomhle perníku, který nemá chutí daleko k biskupskému chlebíčku, se schovají rozinky, sušené meruňky, švestky i případná exotika v podobě datlí, fíků apod.Čtěte více

Polystyrenové a sádrové kraslice (Šárka)

Polystyrenové a sádrové kraslice (Šárka)

Eva, Tvoření

Šárka, kterou znáte z komentářů a z jejího příběhu o tom, jak stravou zachraňovala malého syna, nám poslala, jak polystyrenová vajíčka vypadají, když se toho chopí někdo, kdo umí. Nechte se inspirovat.Čtěte více

Veselí jarní šneci

Veselí jarní šneci

Eva, Tvoření

Pokud se vám tvoření kraslic ze šnečích ulit líbí, přidám ještě jeden nápad , který může sloužit jako dekorace nejen na jaře.Čtěte více

Jíme Jinak