jaro » Jíme Jinak

jaro

Klíčíme čočku

Klíčíme čočku

Eva, Zelenina

Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které nám vyraší, když ji nebudeme stíhat jíst. Jako všechny čerstvé klíčky, i čočkové posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají.Čtěte více

Cizrna v „rajčatové“ omáčce

Cizrna v „rajčatové“ omáčce

Helena, Hlavní jídla

Cizrna ve zdravé rajčatové omáčce je zase další varianta, jak uvařit Jinak tuto velmi chutnou luštěninu.Čtěte více

Krémová polévka z fazolek mungo

Krémová polévka z fazolek mungo

Helena, Polévky

Krémová polévka z fazolek mungo se sezamovou pastou Tahini a pár kapkami citronu vás překvapí svoji sytou a lahodnou chutí.Čtěte více

Fazole na paprice se smetanou

Fazole na paprice se smetanou

Helena, Hlavní jídla

Pokud máte rádi omáčky, tak tahle vás zaručeně potěší. Je to v podstatě česká klasika, ale místo kuřete použijete mnohem výživnější fazole. Jakou zvolíte přílohu už je na vás, nám nejvíce chutná rýže Basmati nebo noky.Čtěte více

Klíčíme mungo

Klíčíme mungo

Eva, Zelenina

Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají. Máme je moc rádi my i děti a jejich klíčení je skutečně snadné a levné. Kupovat v obchodě se v dnešní době už běžně dají, ale přijde mi to úplně zbytečné a neekonomické. Zkuste to sami!Čtěte více

Biologické jaro začalo, cítíte to taky?

Biologické jaro začalo, cítíte to taky?

Eva, Nepřehlédněte

A je to tady! Jsme v půlce února, začíná biologické jaro. Potáhne nás to ven, budeme mít chuť uklízet, pustit se do práce na zahradě nebo začít něco nového. Mění se totiž energie v přírodě a na nás to má vliv ať chceme nebo nechceme. Jaro se projeví u zdravého i nemocného člověka. Víte jak?Čtěte více

Jaro se blíží, čas na detox je tady!

Jaro se blíží, čas na detox je tady!

Eva, Nepřehlédněte

Cítíte už taky jaro? Shodly jsme se, že ho vnímáme už dobře týden. V dobré i špatném slova smyslu. Zimní hříchy se hlásí o slovo a citlivější je žlučník a játra, což se projeví mimo jiné na pokožce. Je potřeba upravit jídelníček, přichází ideální doba pro jarní očistu - detoxikaci organismu. Na všechno jsme připravené - máme pro vás zdarma jarní seriál se vzorovým jídelníčkem a startujeme prodej Jarní očisty, ve které letos přibylo 6x online vaření. A pozor - prvních 100 ušetří tisícovku!Čtěte více

Energie stromu ve feng-shui

Energie stromu ve feng-shui

Honza Jícha, Duchovní zdraví

Jednou ze základních věcí ovlivňujících naši přítomnost je zcela jistě náš životní prostor, ve kterém trávíme většinu svého pozemského času. Tento prostor nás může uzdravovat a povznášet, nebo oslabovat a drtit. Stejně jako u stravy, duchovna, myšlení či životního stylu i tady máme na výběr. Dávní alchymisté a mystikové nám zanechali neuvěřitelný soubor znalostí o harmonizaci životního prostoru a práci s jeho energií. Všechny tyto informace jsou obsaženy v umění FENG SHUI, o němž v pětidílném seriálu psal do Zrnění odborník na tuto tematiku ing. Dušan Bláha. Čtěte více

Podobenství o fíkovníku

Podobenství o fíkovníku

Honza Jícha, Duchovní zdraví

O čem že mluví všechny ty početné biblické pasáže o fíkovnících? Jistě nepůjde jen o ovoce…Čtěte více

Dřevo v lidské kultuře

Dřevo v lidské kultuře

Honza Jícha, Magazín Zrnění

Další úhel pohledu na tak obyčejné, a přitom tak posvátné téma stromu. Uvidíme, že k tomuto druhu energie by se člověk měl chovat s kromobyčejnou úctou. A znovu připomínáme, že součástí tohoto tématu jsou i již dříve publikované články „Strava pro jaro“ a „Regenerace jater a žlučníku“. Neváhejte si je vyhledat v archivu Magazínu Zrnění!Čtěte více

Jak na babičky - Jak reagovat, když přijde řeč na vápník, bílkoviny, maso? Podívejte se na úplně nový program!Více
Jíme Jinak