Koji

22
3

Co nového v Kojibakers?

Je to tři roky, co jsme se byli s kamerou podívat, jak se v české firmě vyrábí tradiční japonské miso pasty. S Kojibakers jsme tehdy navázali spolupráci a ...

Koji – co to je a jak tuhle plíseň využít v kuchyni

Víte, kde se bere tzv. pátá chuť? Jak se vyrábí miso a jak si ho můžete vyrobit sami doma? A co všechno můžete dělat s ušlechtilou plísní Koji? Máme pro vá...

Kojibakers prozradili výrobní tajemství

V létě jsme navštívili českou rukodělnou výrobnu misa a dalších fermentovaných potravin. V Kojibakers totiž vyrábí a kvasí výhradně přírodními postupy, z e...

Sojové omáčky – jakou zvolit pro zdravé vaření?

Jakou koupit sojovou omáčku? Je rozdíl mezi těmi levnými z obchodu a těmi drahými ze zdravé výživy? Přečtěte si, jak se která vyrábí a co obsahuje, na co v...
3
5

Tuto sojovou omáčku můžete jíst, i když jste přísný celiak

Jste celiak nebo máte alergii na lepek a mysleli jste si, že už si nikdy nebudete moci dát oblíbenou sojovou omáčku? Máme dobrou zprávu. Zjistili jsme pro ...
62
3

Slovníček zdravé výživy. Odteď už budete vědět, o co jde!

Zdravá výživa je plná cizích a záhadných slov. Víte co znamená třeba kimpira, congee, gomasio, kuzu nebo mochi? Připravili jsme pro vás podrobný slovníček ...
87

Miso pasta

Miso pasta patří doslova mezi zázračné potraviny. Její chuť je natolik skvělá, že pozvedne každou polévku či pokrm o několik řádů výš. Kromě toho má celou ...

Amasaké – přirozeně sladký krém bez cukru

Amasaké je tradiční sladký japonský pokrm. Vzniká fermentací obilí. Přestože je neskutečně sladké, neobsahuje žádný cukr ani jiné přidané sladidlo. Z amasa...