mrkev » Jíme Jinak

mrkev

Zeleninová Dashi polévka

Zeleninová Dashi polévka

Helena, Polévky

Dashi vývar se hodí jako skvělý základ do polévky. Má silnou chuť, proto stačí přidat jen dva druhy zeleniny, trochu soli, tofu a máte rychlou a výbornou polévku.Čtěte více

Bramborový salát bez brambor

Bramborový salát bez brambor

Eva, Klub Jíme jinak

Od té doby, co vaříme jinak, dělám ráda bramborový salát. Nikdo nepozná, že je ze samých zdravých surovin, do půl hodiny je na stole a není nám po něm těžko. Vizuálně a chuťově je k nerozeznání od toho klasického. Už jsem testovala kdekoho a nikdo nepoznal, že chybí vejce, brambory i majonéza. Příprava je natolik snadná a rychlá, že jeho různé alternativy dělám s chutí i mimo Vánoce a Velikonoce.Čtěte více

Nishime – zelenina vařená ve vrstvách

Nishime – zelenina vařená ve vrstvách

Helena, Klub Jíme jinak

Nishime je velmi jednoduchý a energeticky nejvyváženější způsob úpravy zeleniny. Východní medicína jej považuje za léčivý a doporučuje ho používat klidně denně.Čtěte více

Květáková krémová polévka s kousky zeleniny

Květáková krémová polévka s kousky zeleniny

Helena, Polévky

Jak rychle uvařit krémovou polévku se zeleninovou zavářkou jsme vymyslely s mamkou na chalupě při vaření oběda.Čtěte více

Pečená svíčková omáčka

Pečená svíčková omáčka

Helena, Omáčky

Pečenou zeleninu jsem si oblíbila hned na začátku, když jsem začala Jíst Jinak. Až časem jsem zjistila, že z pečené zeleniny se dají udělat také lahodné pokrmy. Je to protože zelenina je částečně zbavena vody a má výraznější a sytější chuť. Zkuste upéct zeleninu na svíčkovou omáčku a budete překvapeni, jak je chuťově skvělá.Čtěte více

Krémová podzimní polévka

Krémová podzimní polévka

Eva, Polévky

Část mých strávníků nemá ráda řepu, část celer. V téhle polévce bylo obojí a chutnala všem. Pro jistotu jsem nepřiznala složení :-)Čtěte více

Pečená dýňová polévka

Pečená dýňová polévka

Helena, Polévky

Pečená dýně je lahoda a co teprve, když si z upečené zeleniny uděláte polévku. Zahřeje vás do morku kostí a ještě překvapí svoji sytou a lahodnou chutí.Čtěte více

Fazolová paštika

Fazolová paštika

Helena, Luštěniny

Pomazánky z luštěnin jsou výborné, rychlé a navíc levné. Stačí přidat trochu zeleniny a koření a zdravá paštika je na světě. Čtěte více

Polévka z čerstvých hřibů a čerstvých bylinek

Polévka z čerstvých hřibů a čerstvých bylinek

Eva, Polévky

Kromě bedel jsme taky konečně našli v naší lokalitě pravé hřiby. Polévka z nich byla krásně voňavá a rychle zmizela.Čtěte více

Polévka s fenyklem a ječnými nudlemi

Polévka s fenyklem a ječnými nudlemi

Eva, Polévky

Fenykl, ne ta semínka, ale taková ta hlíza, co vypadá jako cibule, je na mě hodně aromatický. Ale protože mi ho vozí farmář, tak hledám způsoby, jak ho využít, když už je bio a mám ho po ruce. V polévce je výborný, chutná sladce a nemá tu svoji lékořicovou vůni. Nikdo ho v polévce nepoznal a všem sedmi strávníkům polévka chutnala. Dospělým připomínaly ječné nudle proužky šunky.Čtěte více

Jíme Jinak