mrkev » Jíme Jinak

mrkev

Mungo polévka s řepou a quinoou

Mungo polévka s řepou a quinoou

Helena, Polévky

Miluji červenou řepu a mám pocit, že jakmile ji přidám do čehokoliv, vznikne další lahodný pokrm.Čtěte více

Miso polévka s řepou a fazolkami

Miso polévka s řepou a fazolkami

Helena, Polévky

Miluji červenou řepu a na podzim ji mám skoro v každém jídle i v ranní miso polévce.Čtěte více

Humus z mungo fazolek a arašídového másla

Humus z mungo fazolek a arašídového másla

Helena, Hlavní jídla

Humus nemusí být jen z cizrny. Zkuste zajímavou kombinaci fazolek mungo, tymiánu a arašídového másla. Čtěte více

Bulgur s houbami a rajčátky

Bulgur s houbami a rajčátky

Helena, Hlavní jídla

Houby už zase rostou a já mám stále dost fantazie, jak je upravit pokaždé jinak.Čtěte více

Zahuštěná ranní polévka s kurkumou

Zahuštěná ranní polévka s kurkumou

Helena, Polévky

Zahušťování je na podzim žádoucí. Navíc kurkuma a zázvor vás po ránu příjemně prohřejí.Čtěte více

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Eva, Zelenina

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu, když se zadaří, tak na celý rok. Snadno, rychle a bez zavařování. Nechceme přeci zničit bakterie mléčného kvašení.Čtěte více

Nakládaná cuketa – kvašáky

Nakládaná cuketa – kvašáky

Eva, Zelenina

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek, tak nakládáme a nakládáme. Je to raz dva hotové a za pár dní máte zdravou mňamku hotovou.Čtěte více

Polévka z čerstvých hřibů a čerstvých bylinek

Polévka z čerstvých hřibů a čerstvých bylinek

Eva, Polévky

Kromě bedel jsme taky konečně našli v naší lokalitě pravé hřiby. Polévka z nich byla krásně voňavá a rychle zmizela.Čtěte více

Zeleninový wok s houbami shitakee

Zeleninový wok s houbami shitakee

Eva, Hlavní jídla

Shitakee jsou léčivé a navíc velmi chutné. Včera jsem je namočila a zapomněla je během dne použít. Od oběda zbylo obilí a tak byla večeře jasná - rychlovka z jednoho hrnce. Využily se namočené houby, perličkový ječmen s rýží i mangold, který teď pěkně roste.Čtěte více

Houbové rizoto s tymiánem

Houbové rizoto s tymiánem

Helena, Hlavní jídla

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.Čtěte více

Jíme Jinak