petržel » Jíme Jinak

petržel

Jarní omáčka s koprem

Jarní omáčka s koprem

Eva, Omáčky

Rychlovka, která sklidila nečekaný úspěch. Než se uvařila omáčka, byly připravené těstoviny a jídlo bylo na stole za 20 minut. Díky kopru a kokosu dostala jemný jarní nádech a všichni se jen olizovali.Čtěte více

Květáková polévka

Květáková polévka

Helena, Polévky

Květáková polévka nemusí být vždy jen krémová. Zkusily jsme tentokrát květák nemixovat a byla opravdu výborná. A navíc je hotová raz dva.Čtěte více

Bramborový salát bez brambor

Bramborový salát bez brambor

Eva, Klub Jíme jinak

Od té doby, co vaříme jinak, dělám ráda bramborový salát. Nikdo nepozná, že je ze samých zdravých surovin, do půl hodiny je na stole a není nám po něm těžko. Vizuálně a chuťově je k nerozeznání od toho klasického. Už jsem testovala kdekoho a nikdo nepoznal, že chybí vejce, brambory i majonéza. Příprava je natolik snadná a rychlá, že jeho různé alternativy dělám s chutí i mimo Vánoce a Velikonoce.Čtěte více

Pečená svíčková omáčka

Pečená svíčková omáčka

Helena, Omáčky

Pečenou zeleninu jsem si oblíbila hned na začátku, když jsem začala Jíst Jinak. Až časem jsem zjistila, že z pečené zeleniny se dají udělat také lahodné pokrmy. Je to protože zelenina je částečně zbavena vody a má výraznější a sytější chuť. Zkuste upéct zeleninu na svíčkovou omáčku a budete překvapeni, jak je chuťově skvělá.Čtěte více

Polévka z čerstvých hřibů a čerstvých bylinek

Polévka z čerstvých hřibů a čerstvých bylinek

Eva, Polévky

Kromě bedel jsme taky konečně našli v naší lokalitě pravé hřiby. Polévka z nich byla krásně voňavá a rychle zmizela.Čtěte více

Bílá houbová omáčka

Bílá houbová omáčka

Helena, Omáčky

Sezóna hub už začala a já jsem si vzpomněla na bílou houbovou omáčku, kterou jsem znala z dětství. Přemýšlela jsem, jak ji uvařit zdravě a chutně. Musím říct, že výsledek předčil očekávání a doma se vylizovaly talíře. Čtěte více

Omáčka à la kečup ale mnohem lepší

Omáčka à la kečup ale mnohem lepší

Eva, Omáčky

Touto omáčkou jsem chutně ošálila dceru, která nemá ráda řepu a chlapce, který nejí fazole. Oba si moc pochutnali. Kája se radovala, že má kečup a my dospělí se prostě jen olizovali. Omáčka byla hned hotová a velmi dobrá. NArozdíl od kečupu také příjemně vydatná, takže i v kombinaci s bezlepkovými těstovinami po ní není hlad.Čtěte více

Koprová omáčka z cukety a petržele

Koprová omáčka z cukety a petržele

Eva, Omáčky

Milujeme koprovou omáčku a máme nadbytek cuket. Takže děláme koprovku poměrně často a v různých kombinacích. Dneska byla cuketa a petržel a zase jí nebylo dost :-)Čtěte více

Zelené fazolky s dýní

Zelené fazolky s dýní

Helena, Zelenina

Léto vrcholí a já si užívám čerstvé plody ze zahrádky. Tentokrát jsem zkombinovala fazolky s dýní a vznikla opět dobrota.

Čtěte více

Dýňová polévka s amarantem

Dýňová polévka s amarantem

Helena, Polévky

Začínají mi na zahrádce dozrávat první dýně a tak vznikla další lahodná polévka. Hodí se jak o obědu, ale klidně i ke snídani.

Čtěte více

Jak na babičky - Jak reagovat, když přijde řeč na vápník, bílkoviny, maso? Podívejte se na úplně nový program!Více
Jíme Jinak