podzim » Jíme Jinak

podzim

Cizrna v „rajčatové“ omáčce

Cizrna v „rajčatové“ omáčce

Helena, Hlavní jídla

Cizrna ve zdravé rajčatové omáčce je zase další varianta, jak uvařit Jinak tuto velmi chutnou luštěninu.Čtěte více

Krémová polévka z fazolek mungo

Krémová polévka z fazolek mungo

Helena, Polévky

Krémová polévka z fazolek mungo se sezamovou pastou Tahini a pár kapkami citronu vás překvapí svoji sytou a lahodnou chutí.Čtěte více

Fazole na paprice se smetanou

Fazole na paprice se smetanou

Helena, Hlavní jídla

Pokud máte rádi omáčky, tak tahle vás zaručeně potěší. Je to v podstatě česká klasika, ale místo kuřete použijete mnohem výživnější fazole. Jakou zvolíte přílohu už je na vás, nám nejvíce chutná rýže Basmati nebo noky.Čtěte více

Rýže s ovsem a lněným semínkem s omáčkou z cukety a dýně a tempeh s řepou

Rýže s ovsem a lněným semínkem s omáčkou z cukety a dýně a tempeh s řepou

Eva, Inspirace

Čtěte více

Seitanové lečo

Seitanové lečo

Eva, Hlavní jídla

Jako dítě jsem lečo nenáviděla a odmítla jíst. Koneckonců nejedla jsem žádnou teplou zeleninu, natož rajčata nebo papriku. Ale tuhle verzi, kterou připravil můj muž, když jsem řekla, že nevím, co si počnu s rajčaty a paprikami od našeho bio farmáře, tu jsem snědla s chutí. První lečo, které mi chutná! Manžel byl s výtvorem naprosto spokojen, protože on lečo rád a ode mě by se těžko někdy dočkal.Čtěte více

Černá čočka Beluga s cuketou

Černá čočka Beluga s cuketou

Eva, Hlavní jídla

Černá čočka Beluga vám zpestří jídelníček. Má lehce oříškovou příchuť a vysoký obsah bílkovin, vitamínů řady B, antioxidantů a mnoha dalších cenných látek. Příjemná je tím, že drží tvar, takže si při jídle máte do čeho kousnout. Většinou její chuť ocení i ti, kdo potřebují na talíři maso. Stačí jim to patřičně ochutit.Čtěte více

Rýže se slunečnicí,  sladké zeleninové soté s tofu

Rýže se slunečnicí, sladké zeleninové soté s tofu

Eva, Inspirace

Rýže se slunečnicí,  sladké zeleninové soté s tofu zeleninove sote, napařená zelenina, kvašená zelenina a salát z čerstvé zeleninyČtěte více

Fazolový koláč, rýže s jáhlami, zeleninové nishime a špenátová omáčka

Fazolový koláč, rýže s jáhlami, zeleninové nishime a špenátová omáčka

Eva, Inspirace

Něco křupavého, něco tekutého a něco sypkého, něco zeleného, něco červeného, něco žlutého, něco oranžového, něco bílého,...zkrátka barevný krásný talíř. Mňam!Čtěte více

Dýňová čočka s kokosem a čerstvými bylinkami

Dýňová čočka s kokosem a čerstvými bylinkami

Eva, Hlavní jídla

Máme rádi luštěninové haše, proto jsme nadbytek dýně využili na nastavení čočky. Celý ten hrnec padl na oběd. Pravda, bylo nás na něj sedm, ale hlavně nám moc chutnalo. Čerstvé bylinky a kokos z něj udělali takové lehce indické jídlo.Čtěte více

Rýžové těstoviny s červenou omáčkou à la kečup

Rýžové těstoviny s červenou omáčkou à la kečup

Eva, Inspirace

Potřebovala jsem rychle udělat jídlo, které bude chutnat i začátečníkům.Čtěte více

Jak na babičky - Jak reagovat, když přijde řeč na vápník, bílkoviny, maso? Podívejte se na úplně nový program!Více
Jíme Jinak