rychlovka » Jíme Jinak

rychlovka

Gulášová omáčka z černých fazolí

Gulášová omáčka z černých fazolí

Eva, Omáčky

Perfektní omáčka, něco mezi svíčkovou a gulášem. Byla za pár minut hotová, ale hodna podávání v nejlepších restauracích. Dá se podávat i jako krémová polévka. My se jí nemůžeme nabažit, takže jdu namočit další černé fazole.Čtěte více

Seitan s brokolicí

Seitan s brokolicí

Eva, Hlavní jídla

Brokolice se seitanem je dobrá kombinace. Když se přidá trochu koření a trochu zelené zeleniny, dostanete chuťovku ala čína. Opět jedno z jídel, které máte za pár minut na stole.Čtěte více

Teplý fazolový salát se zeleninou

Teplý fazolový salát se zeleninou

Eva, Saláty

Velké bílé fazole patří k mým luštěninovým favoritům. Když jich udělám moc, připravím z nich druhý den výborný teplý salát. Je to rychlovka, která chutná a rozhodně zasytí, i když se podává jen s kváskovým chlebem.Čtěte více

Jáhlový dezert s čokoládou a kokosem (bez mléka a cukru)

Jáhlový dezert s čokoládou a kokosem (bez mléka a cukru)

Eva, Dezerty a sladkosti

Když vás honí chuť na čokoládu, ale chcete se vyhnout cukru, je tu elegantní a velmi chutné řešení - horký dezert s kakaovými boby a kokosem. Zaručeně uspokojí touhu po sladkém, dodá chybějící energii a zahřeje.Čtěte více

Seitan na asijský způsob s rýžovými těstovinami

Seitan na asijský způsob s rýžovými těstovinami

Eva, Hlavní jídla

Dobře ochucený seitan hravě nahradí v pokrmu maso. My ho tentokrát ochutili kořením typickým pro asijsou kuchyni a podávali s rýžovými těstovinami. Velmi rychlá a chutná večeře.Čtěte více

Krémová polévka z bílých fazolí a taro bramboru

Krémová polévka z bílých fazolí a taro bramboru

Eva, Polévky

Polévka z velkých bílých fazolí zabodovala na plné čáře. Svoji roli sehrálo i přidání taro bramboru, který udělal stejnou službu jako v krémových polévkách dělá klasická brambora. Jestli máte rádi krémové polévky, tak tuhle rozhodně vyzkoušejte.Čtěte více

Žampionové kung-pao s pohankovým bulgurem

Žampionové kung-pao s pohankovým bulgurem

Eva, Hlavní jídla

Pokud vám zbylo od Mikuláše pár buráků a při namáčení novoroční čočky vám část naklíčila jako mě, mám pro vás super rychlý recept na klasickou čínu. Jen bez masa. Navíc je tahle večeře bez lepku. Vařil můj muž, my ostatní jsme se jen olizovali a já zapisovala postup. Tady je.Čtěte více

Pečená zeleninová polévka

Pečená zeleninová polévka

Helena, Polévky

Věděli jste, že zeleninovou polévku můžete také upéct? Její chuť bude mnohem výraznější a ještě vás prohřeje až do morku kostí.Čtěte více

Rýže s quinoou, cibulkou a restovanou dýní

Rýže s quinoou, cibulkou a restovanou dýní

Helena, Snídaně

Kaše k snídani nemusí být jen mixovaná obilovina, jde to i jinak. Pochutnejte si na kopečku kulatozrnné rýže s quinoou, restované červené cibulce a lahodné dýní.Čtěte více

Křenová pomazánka s ořechy

Křenová pomazánka s ořechy

Helena, Pomazánky

Když se potká křen s vlašskými ořechy, může vzniknout i luxusní pomazánka.Čtěte více

Jíme Jinak