Recepty na rychlá jídla

Jednoduché recepty hotové za pár minut.

Domácí udon nudle s arašídovou omáčkou – foto postup

Přestože asijské těstoviny jsou dnes k mání v mnoha obchodech, rozhodně stojí za to si je připravit sami. Není to složité a ten krásný pocit z domácích sur...

Květáková raita

Květáková raita je indický dip a je vynikající prakticky ke všemu. K plackám, na zeleninu, k rýži či jiné obilovině, jen tak ke chlebu. Pokud jí připravíte...

Jemný kopřivový krém s koprem

Z každé procházky se vracíme s nějakým úlovkem. Ráno to byl košík kopřiv, takže k obědu byl výborný jemný kopřivový krém. Byla to rychlovka  – rychle...

Jarní čočka

Dnes jsem nasbírala čerstvý česnek, hrášek, bob, ředkvičky, petrželku a zrodil se tento jarní pokrm s první jarní zeleninou ze zahrádky.

Mungo s kopřivou na sladkém curry

Zelené fazolky mungo jsou na jaře dobré na všechny způsoby a kopřivou také nešetříme. Proč je tedy nezkombinovat do jednoho jídla? My jsme si tuze pochutna...

Wagnum

Pečené křupavé “nanuky” naslano. Recept je určen pro ty, co si rádi v kuchyni hrají a rádi překvapí své blízké nebo hosty. Nemohla jsem tomu dá...

Houbová smaženice

Smaženice nemusí být jen z tofu, zkuste tuto verzi, kde není ani tofu ani sójová omáčka. Pohrajte si s konzistencí a vylaďte do vaší představy.

Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme če...

Fazole s batátem a lopuchem

Rychlé jídlo z velkých bílých fazolí je skvělou alternativou ke guláši. Hodí se k plackám i k rýži.

Cizrnovo-batátové pyré s pažitkou

Jednoduché pyré z batátů a cizrny je raz dva hotové. Chutí připomíná bramborovou kaši, ale můžete si ho udělat ostřejší nebo dochutit jako hummus. Perfektn...

Vafle s tempehem

Vafle naslano – vynikající konzistence, křupavý povrch, vůně česneku, tohle je prostě super svačinka.

Růžové hnízdo z rýžových nudlí

Rychle jednoduché jídlo, které hraje barvami i chutěmi.