rýže » Jíme Jinak

rýže

Kukuřičná polenta s rýží a bršlicí

Kukuřičná polenta s rýží a bršlicí

Eva, Obiloviny

V teplých dnech máme polentu na talíři docela často. A aby to nebyla nuda, střídáme různé kombinace. Tentokrát to byla kukuřičná krupice s rýží a bršlicí.Čtěte více

Restovaná rýže s cibulkou

Restovaná rýže s cibulkou

Helena, Obiloviny

Restovaná rýže s cibulkou je další lahodná úprava rýže.Čtěte více

Kukuřičná polenta s bršlicí a rýží

Kukuřičná polenta s bršlicí a rýží

Eva, Obiloviny

Dnešní teplé počasí mě přivedlo při přípravě oběda na kukuřici. Neměla jsem namočenou naši oblíbenou krupici, tak jsem sáhla po instantní polentě a přidala čerstvou bršlici a bílou rýži. Byla to opět rychlovka! Snědli jsme bez mála celý plech, jak nám přišla k chuti.Čtěte více

Kmínové bezlepkové knedlíky

Kmínové bezlepkové knedlíky

Eva, Přílohy

Kmínové knedlíky jsou príma zpestření, vyzkoušejte.Čtěte více

Kopřivák – knedlík z vařené rýže, krup a kopřiv

Kopřivák – knedlík z vařené rýže, krup a kopřiv

Eva, Přílohy

Zelené knedlíky dnes zabodovaly. Nevím, zda to bylo tou kopřivou, ale měly velký úspěch.Čtěte více

Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem

Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem

Eva, Dezerty a sladkosti

Ten se tedy povedl! Mám pro vás velmi chutný tip jak zužitkovat přebytky sušeného ovoce, které se ve zdravě se stravujících rodinách během svátků snadno sejdou. V tomhle perníku, který nemá chutí daleko k biskupskému chlebíčku, se schovají rozinky, sušené meruňky, švestky i případná exotika v podobě datlí, fíků apod.Čtěte více

Desetidenní půst o vodě a zrní (Lukáš 38 let)

Desetidenní půst o vodě a zrní (Lukáš 38 let)

Eva, Vaše zkušenosti

Lukáše znáte z jeho příběhu. Lukáš už s námi byl v Jarní očistě, ale letos mu to bylo málo. Kápl na sedmou dietu podle Ohsawy a rozhodl se pro velmi přísný půst. O tom, jak to zvládal, co mu to přineslo a jak se vyčistil si můžete přečíst. Poslal nám totiž svůj desetidenní deníček.Čtěte více

Celozrnné noky

Celozrnné noky

Helena, Obiloviny

Uvařené obiloviny jsou prima, ale někdy to chce změnu. Eva vymyslela skvělé bezlepkové noky z rýže a celozrnné mouky. A byly výborné.Čtěte více

Bezlepkový semínkový chléb s rýží alias slaná bábovka

Bezlepkový semínkový chléb s rýží alias slaná bábovka

Eva, Obiloviny

V posledních komentářích se objevily žádosti o recept na chutný bezlepkový chléb. Tento se velmi povedl, byl krásně nadýchaný a díky formě i atraktivní na pohled. Nejlepší bezlepkový chléb, jaký jsem kdy udělala.
Čtěte více

Jaké černé potraviny máme jíst

Jaké černé potraviny máme jíst

Eva, Kdy a jak jíst

Klára se dočetla v našich materiálech, že barva zimy je tmavě modrá až černá a že můžeme pro posílení ledvin zařadit tuto barvu i na talíř, ale neumí si představit, co kromě spáleného jídla nebo lilku, by to mohlo splnit. Možná budete také překvapení, kolik černých luštěnin, obilovin a dokonce i zelenin máme k dispozici.Čtěte více

Jíme Jinak