strava » Jíme Jinak

strava

Slovo o kovu

Slovo o kovu

Honza Jícha, Magazín Zrnění

S nastoupivším podzimem pokračujeme v seriálu o energetických transformacích a jejich vztahu ke zdraví. Na řadě je element Kovu a několik článků na toto téma. Čtěte více

Země živitelka

Země živitelka

Honza Jícha, Magazín Zrnění

Celoroční seriál o jednotlivých energetických proměnách pokračuje třetí fází, jíž je pozdní léto, tedy Země. Viz též článek Strava pro element Země. Čtěte více

Slovo o zemi

Slovo o zemi

Honza Jícha, Magazín Zrnění

Jestliže jsme si zjara hráli a přes léto blbli, je teď na prahu podzimu už načase dospět. Pozdní léto (poněkud tupý překladový název pro naše tradiční babí léto) je obdobím dospělosti, postupného nabývání moudrosti, zpracovávání poznatků, které byly v předchozích obdobích jen nesystematicky vršeny. Čtěte více

Tradiční italská kuchyně V.

Tradiční italská kuchyně V.

Honza Jícha, Magazín Zrnění

Před nedávnem jsme v tomto seriálu vyprávěli o stravování v antickém Středomoří a tentokrát se podíváme do stejné oblasti o mnoho staletí později.Čtěte více

Tradiční italská kuchyně IV.

Tradiční italská kuchyně IV.

Honza Jícha, Magazín Zrnění

Před nedávnem jsme v tomto seriálu vyprávěli o stravování v antickém Středomoří a tentokrát se podíváme do stejné oblasti o mnoho staletí později.Čtěte více

Tradiční italská kuchyně III.

Tradiční italská kuchyně III.

Honza Jícha, Magazín Zrnění

Před nedávnem jsme v tomto seriálu vyprávěli o stravování v antickém Středomoří a tentokrát se podíváme do stejné oblasti o mnoho staletí později. V tomto díle bude řeč o těstovinách.Čtěte více

Tradiční italská kuchyně II.

Tradiční italská kuchyně II.

Honza Jícha, Magazín Zrnění

Před nedávnem jsme v tomto seriálu vyprávěli o stravování v antickém Středomoří a tentokrát se podíváme do stejné oblasti o mnoho staletí později.Čtěte více

Tradiční italská kuchyně I.

Tradiční italská kuchyně I.

Honza Jícha, Magazín Zrnění

Před nedávnem jsme v tomto seriálu vyprávěli o stravování v antickém Středomoří a tentokrát se podíváme do stejné oblasti o mnoho staletí později.Čtěte více

Bulgur

Bulgur

Bára Tomečková, Magazín Zrnění

Všechno o oblíbené obilovině, která se neobyčejně dobře hodí právě teď, v jarním jídelníčku. Historie, výroby i recepty v jednom článku.Čtěte více

Menu na námluvy

Menu na námluvy

Klára Jíchová, Magazín Zrnění

Chcete-li získat nového partnera a zároveň ho naladit na svou stravovací notu, je nutné vařit chutně a rychle. Zároveň nepůjde o stravu striktně léčebnou, svého „objekta“ bychom neměli odradit, takže mu nemusíme honem nutit kompletní obilný talíř. Možná mu k snídani postačí závin a k obědu placky, na zeleninu se třeba vůbec nedostane. Nevadí, na začátku vztahu jsou důležité jiné věci než zásaditá reakce jídla. Je dobré vědět, co má rád/a a v rámci možností mu/jí vyjít vstříc. A menu se také bude lišit podle toho, jestli se ucházíte o mládence, nebo o slečnu!  Čtěte více

Jíme Jinak