sůl » Jíme Jinak

sůl

Jak solit?

Jak solit?

Klára Jíchová, Magazín Zrnění

Obecně platí, že solíme méně, než jsme byli zvyklí v konvenční kuchyni, a používáme kvalitní mořskou sůl obsahující řadu cenných minerálů. Sůl nepoužíváme za syrova; tepelně ji zpracováváme alespoň 10 minut; nevařenou ji konzumujeme v kvašené zelenině, jako umeocet či ve formě gomasia. Další podrobnosti najdete v tomto článku.Čtěte více

Zimní seriál zdarma: Biologická zima a ledviny

Zimní seriál zdarma: Biologická zima a ledviny

Eva, Právě se děje

Biologická zima je tu. Je proto chytré upravit jídelníček, pitný režim, používání soli a tuků, změnit způsob vaření a životní styl, abychom si zimu a blížící se svátky užili ve zdraví a pohodě. Všechny zásadní souvislosti a praktické rady, jak v zimě správně vařit a jak posílit ledviny a močový měchýř, jejichž nejcitlivější období  právě přichází, jsme pro vás připravily v zimním seriálu. Právě nyní máte možnost si tyto cenné materiály zdarma stáhnout.Čtěte více

Citron – vůně do myčky nebo účinné čistidlo

Citron – vůně do myčky nebo účinné čistidlo

Helena, ekodomácnost

Máte rádi svěží a čistou vůni citronu? A věděli jste, že se dá použít jako vůně do bytu, do myčky i do prádla? Stejně tak je citron vhodný jako účinné, přírodní a dezinfekční čistidlo. Poradíme vám několik dalších praktických typů, jak na ekologický, a také levný úklid domova.Čtěte více

Dotazy začátečníků

Dotazy začátečníků

Eva, Klub Jíme jinak

Pavla je v Klubu chvilečku a má spoustu dotazů. Má muže a dvě malé děti, které mají rádi smažené, maso, salámy, sýry, hranolky a sladkosti. Viditelně tloustnou a ona už se na to nemůžu dívat, proto chce změnit životosprávu. Ale potřebuje poradit, jak začít a udělat si jasno v některých věcech kolem výživy. Řeší štítnou žlázu, jód, sůl, ovoce i zeleninu.Čtěte více

Dětská strava IV. – sůl, koření

Dětská strava IV. – sůl, koření

Honza Jícha, Děti

Další překlad z knihy Michia Kushiho, která nikdy nevyšla česky. Tentokrát jde o podrobný návod, jak přecházet z kojení na pevnou stravu, včetně podrobného komentáře jejích jednotlivých složek.Čtěte více

Jíme Jinak