tofu » Jíme Jinak

tofu

Zeleninová Dashi polévka

Zeleninová Dashi polévka

Helena, Polévky

Dashi vývar se hodí jako skvělý základ do polévky. Má silnou chuť, proto stačí přidat jen dva druhy zeleniny, trochu soli, tofu a máte rychlou a výbornou polévku.Čtěte více

Domácí tatarka

Domácí tatarka

Eva, Pomazánky

Rostlinnou domácí tatarku můžete připravit snadno a rychle. Oproti kupované bude bez cukru i konzervantů a pochutnáte si na ní jako na klasické. Po téhle vám ovšem nebude těžko. Tatarku můžete dávat na pečenou zeleninu, fritované kousky či ji dát do bramborovému salátu. V lednici vám pár dní vydrží a obratem ruky z ní uděláte pomazánku či zálivku do zeleninového salátu.Čtěte více

Koprová omáčka ze zelí a petržele

Koprová omáčka ze zelí a petržele

Helena, Omáčky

Máme moc rády koprovou omáčku. Kdysi jsme byly překvapené, že koprovka jen ze zeleniny a trochy rostlinné smetany je mnohem lepší, než ta, co jsme znaly z dětství. Další varianta zdravé koprovky, tentokrát ze zelí, vás jistě také příjemně překvapí.Čtěte více

Těstoviny s omáčkou z pórku a tofu

Těstoviny s omáčkou z pórku a tofu

Helena, Recepty - Hubneme do plavek

Rychlé, jednoduché jídlo k večeři. Spolu se salátkem od oběda si určitě pochutnáte.

Čtěte více

Zeleninová směs s tofu

Zeleninová směs s tofu

Helena, Recepty - Hubneme do plavek

Rychlo oběd v podobě zeleninové směsi s tofu vás dneska určitě uspokojí.

Čtěte více

Rychlá bašta z knedlíků a zelí

Rychlá bašta z knedlíků a zelí

Helena, Recepty - Hubneme do plavek

Skvělá večeře ze zbytků knedlíků vylepšená použitím uzeného tofu.

Čtěte více

Ostrá žampionová směs s tofu

Ostrá žampionová směs s tofu

Helena, Recepty - Hubneme do plavek

Některé recepty vzniknou omylem, jako třeba tento, kdy Eva omylem zaměnila sladkou papriku za pálivou. Ač to po prvním ochutnání vypadalo příliš ostře, po dochucení smetanou to byla skvělá večeře.Čtěte více

Tofu a žampiony s čerstvým špenátem

Tofu a žampiony s čerstvým špenátem

Eva, Zelenina

Večerní rychlovky ve woku jsou vždycky otázkou pár minut. Jak je ale udělat, aby nebyly na jedno brdo? Krom střídání zeleniny také střídám koření. Tuhle jsem zabodovala, když jsem použila můj oblíbený římský kmín. Prý výborná omáčka! A bylo to tak snadné :-)Čtěte více

Salát s naklíčenou čočkou a pikantní zálivkou

Salát s naklíčenou čočkou a pikantní zálivkou

Helena, Saláty

Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.Čtěte více

Ostrá žampionová směs s tofu

Ostrá žampionová směs s tofu

Helena, Hlavní jídla

Některé recepty vzniknou omylem, jako třeba tento, kdy Eva zaměnila sladkou papriku za pálivou a ač to po prvním ochutnání vypadalo příliš ostře, po dochucení smetanou a v kombinaci s rýží to nakonec byla skvělé večeře. Pravda je, že tentokrát tu nebyly děti :-).Čtěte více

Jak na babičky - Jak reagovat, když přijde řeč na vápník, bílkoviny, maso? Podívejte se na úplně nový program!Více
Jíme Jinak