tofu » Jíme Jinak

tofu

Tortilla s olivovou tapenádou, tofu a zeleninou

Tortilla s olivovou tapenádou, tofu a zeleninou

Helena, Hlavní jídla

Lehký oběd v létě nebo svačina s sebou. Tortilla pokaždé jinak.Čtěte více

Veganský „Smažák“

Veganský „Smažák“

David, Hlavní jídla

Toto je chlapský recept na veganský smažený sýr, který se vám rozhodně nerozteče. Ideální pro ty, kdo s nostalgií vzpomínají na klasický sýrový smažák. Jeho lehce stravitelná a rychlá verze je tu!Čtěte více

Nepečený, krémový, jahodový dort

Nepečený, krémový, jahodový dort

Helena, Dezerty a sladkosti

Jahody jsou všude kolem nás a najednou je nestíháme zpracovávat. Co si udělat luxusní krémový dortík, kde spotřebujeme hned půl kila jahod?Čtěte více

Pečené batáty a řepa s tofu sýrem

Pečené batáty a řepa s tofu sýrem

Helena, Hlavní jídla

Chuťově skvělá rychlovka, která nejen dobře vypadá, ale také výborně chutná.Čtěte více

Tvarožník z amasaké  (bez lepku a bez laktózy)

Tvarožník z amasaké (bez lepku a bez laktózy)

Eva, Dezerty a sladkosti

Tady je slibovaný recept na tvarožník z amasaké. Pro nás je to víc než náhrada za běžný cheescake. Je to lahoda a netlačí po něm břicho. Pokud ho tedy nesníte celý najednou.Čtěte více

Zelňačka s tofu

Zelňačka s tofu

Helena, Polévky

Milujete zelňačku a nevíte jak ji uvařit zdravě bez brambor a klobásy? Nám se to povedlo a je ještě lepší, než ta klasická.Čtěte více

Zeleninová Dashi polévka

Zeleninová Dashi polévka

Helena, Polévky

Dashi vývar se hodí jako skvělý základ do polévky. Má silnou chuť, proto stačí přidat jen dva druhy zeleniny, trochu soli, tofu a máte rychlou a výbornou polévku.Čtěte více

Domácí tatarka

Domácí tatarka

Eva, Pomazánky

Rostlinnou domácí tatarku můžete připravit snadno a rychle. Oproti kupované bude bez cukru i konzervantů a pochutnáte si na ní jako na klasické. Po téhle vám ovšem nebude těžko. Tatarku můžete dávat na pečenou zeleninu, fritované kousky či ji dát do bramborovému salátu. V lednici vám pár dní vydrží a obratem ruky z ní uděláte pomazánku či zálivku do zeleninového salátu.Čtěte více

Koprová omáčka ze zelí a petržele

Koprová omáčka ze zelí a petržele

Helena, Omáčky

Máme moc rády koprovou omáčku. Kdysi jsme byly překvapené, že koprovka jen ze zeleniny a trochy rostlinné smetany je mnohem lepší, než ta, co jsme znaly z dětství. Další varianta zdravé koprovky, tentokrát ze zelí, vás jistě také příjemně překvapí.Čtěte více

Tofu a žampiony s čerstvým špenátem

Tofu a žampiony s čerstvým špenátem

Eva, Zelenina

Večerní rychlovky ve woku jsou vždycky otázkou pár minut. Jak je ale udělat, aby nebyly na jedno brdo? Krom střídání zeleniny také střídám koření. Tuhle jsem zabodovala, když jsem použila můj oblíbený římský kmín. Prý výborná omáčka! A bylo to tak snadné :-)Čtěte více

Jíme Jinak