top recepty » Jíme Jinak

top recepty

Tvarožník z amasaké  (bez lepku a bez laktózy)

Tvarožník z amasaké (bez lepku a bez laktózy)

Eva, Dezerty a sladkosti

Tady je slibovaný recept na tvarožník z amasaké. Pro nás je to víc než náhrada za běžný cheescake. Je to lahoda a netlačí po něm břicho. Pokud ho tedy nesníte celý najednou.Čtěte více

Bulgur s tofu, medvědím česnekem a bršlicí

Bulgur s tofu, medvědím česnekem a bršlicí

Eva, Hlavní jídla

Potřebujete lehkou večeři, na které si pochutnáte a bude raz dva hotová? Pak sáhněte po bulguru, tofu a aktuální zelenině. Tohle jídlo bylo za pár minut na stole a stejně rychle zmizelo z talířů.Čtěte více

Kopřivový špenát

Kopřivový špenát

Eva, Zelenina

Kopřivový špenát dnes u nás ochutnali kamarádi, co klasický špenát milují a tenhle divoký u nich prošel se spokojeným pomlaskáváním. Vyrazte na mladé kopřivy a dodejte si železo a vitamíny chutnou a levnou formou. Navíc je to rychlovka.Čtěte více

Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem

Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem

Eva, Dezerty a sladkosti

Ten se tedy povedl! Mám pro vás velmi chutný tip jak zužitkovat přebytky sušeného ovoce, které se ve zdravě se stravujících rodinách během svátků snadno sejdou. V tomhle perníku, který nemá chutí daleko k biskupskému chlebíčku, se schovají rozinky, sušené meruňky, švestky i případná exotika v podobě datlí, fíků apod.Čtěte více

Jáhlový makovec

Jáhlový makovec

Eva, Dezerty a sladkosti

Vždycky jsem měla ráda makovec. Ale i ten z celozrnné mouky mi nedělá moc dobře, tak jsem hledala alternativu a včera udělala na zkoušku makovec z jahel a přidala koření a citrón. To vám je dobrota! Bez lepku, bez cukru, bez vajec, a přitom lepší než klasický.Čtěte více

Zelňačka s tofu

Zelňačka s tofu

Helena, Polévky

Milujete zelňačku a nevíte jak ji uvařit zdravě bez brambor a klobásy? Nám se to povedlo a je ještě lepší, než ta klasická.Čtěte více

Sladký amasaké nápoj – rychlé mléko

Sladký amasaké nápoj – rychlé mléko

Eva, Nápoje

Pokud už umíte vyrobit amasaké, můžete si z něj také snadno připravit sladký nápoj - amasaké mléko. Je to rychlovka, která se hodí na svačinu či jako základ pro výrobu dezertů. Pro děti naučené na sladké mléčné nápoje to může být přechodový nápoj při odnaučování na mléko a cukr. Dokonce i barvu můžete napodobit zdravě, pokud potřebujete dodat čokoládové či jahodové mlíčko :-)Čtěte více

Amasaké – přirozeně sladký krém bez cukru

Amasaké – přirozeně sladký krém bez cukru

Eva, Dezerty a sladkosti

Amasaké je tradiční sladký japonský pokrm. Vzniká fermentací obilí. Přestože je neskutečně sladké, neobsahuje žádný cukr ani jiné přidané sladidlo. Z amasaké pak můžete dělat kaše, buchty, koláče, krémy, nápoje, pudinky, cokoli vás napadne. Bezpečně začene chuť na sladké, je vhodné je i pro těhotné, kojící a miminka. Roky zkušeností s touhle mňamkou jsme sepsaly do jednoho článku.Čtěte více

Jarní omáčka s koprem

Jarní omáčka s koprem

Eva, Omáčky

Rychlovka, která sklidila nečekaný úspěch. Než se uvařila omáčka, byly připravené těstoviny a jídlo bylo na stole za 20 minut. Díky kopru a kokosu dostala jemný jarní nádech a všichni se jen olizovali.Čtěte více

Cizrna v „rajčatové“ omáčce

Cizrna v „rajčatové“ omáčce

Helena, Hlavní jídla

Cizrna ve zdravé rajčatové omáčce je zase další varianta, jak uvařit Jinak tuto velmi chutnou luštěninu.Čtěte více

Jíme Jinak