Vegetariánské recepty

Kváskové placky s medvědím česnekem (bez lepku)

Přirozeně bezlepkové placky s medvědím česnekem chutnají malým i velkým.

Dobrůtka v papilotě

I když to nevypadá, tento recept je velice jednoduchý na přípravu. Výsledek je ohromný, zelenina pečená v papilotě je krásně šťavnatá a voňavá. Vyzkoušejte...

Léčivý čaj z podbělu

Nálev z podbělu uvolňuje hleny a usnadňuje odkašlávání. Mírní také astmatické potíže a dokonce pomáhá nemocným s cukrovkou, protože zinek obsažený v květec...
46
12

Klíčíme čočku

Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které ná...

Krémové strozzapreti

Recept pro milovníky těstovin a jednoduchých a rychlých pokrmů. Zeleninová omáčka zjemněná krémovým rostlinným sýrem a k tomu těstoviny – ideální vol...
55
15

Žabinec ptačinec v kuchyni

Potřebujete léčit plíce a začít konečně odkašlávat? Chcete si pojistit dostatek železa, vápníku a kyseliny listové? Podívejte se kolem, jestli nemáte výbor...
16
20

Fialka a maceška v kuchyni

Fialka i maceška se používají nejen na léčení, ale dají se nádherně využít i v kuchyni. Jejich sezóna právě začala, tak si s nimi neváhejte zpestřit talíře...

Cizrnový nářez

Snadno obměnitelný recept, jednoduchý a rychlý na přípravu, výborný k například k salátům nebo k červenému zelí.

Brokolicová lahůdka

Lahodná, jemná, krémová omáčka z brokolice je skvělá ke špagetám nebo jakýmkoliv těstovinám. Super rychlé a jednoduché zdravé jídlo, které budete mít během...

Smažený květák s domácí Teryiaki omáčkou

Máta rádi smažený květák a přitom chcete jíst zdravě? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a pochutnáte si víc, než na klasice. Teriyaki omáčka si s křupavý...
54
23

V čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)

Že klíčky jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů, to víme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální nádoby. ...

Kořeněná červená řepa s čočkou a kuskusem

Recept na snadné, rychlé, kořeněné, jemně pikantní jídlo vonící Indií.