vegetarián » Jíme Jinak

vegetarián

Jarní kvásková polévka s kopřivou

Jarní kvásková polévka s kopřivou

Eva, Polévky

Kdo nemá rád japonská dochucovadla, má rád tradiční českou kuchyni a má rád polévky à la kyselo, ať zkusí tento recept. Je to jednoduché a tak moc dobré!Čtěte více

Rychlá večeře nebo oběd z quinoy a salátu

Rychlá večeře nebo oběd z quinoy a salátu

Helena, Saláty

Quinoa nebo-li merlík čilský patří mezi superpotraviny s vysokým obsahem bílkovin a širokou škálou živin. Je vhodná pro sportovce, protože podporuje růst svalové hmoty. Navíc je přirozeně bezlepková, takže se perfektně hodí i na jarní očistu. Rychlý a jednoduchý salát je skvělý nejen po cvičení, ale i po té, co přijdete domů hladoví a potřebujete si rychle něco připravit.Čtěte více

Polévka Šangri-La s ovesnými vločkami

Polévka Šangri-La s ovesnými vločkami

Eva, Polévky

Dnes jsem použila jiné koření než obvykle a do polévky zapražila ovesné vločky. Všichni si přidávali, tak se hned dělím o recept.Čtěte více

Cizrna v „rajčatové“ omáčce

Cizrna v „rajčatové“ omáčce

Helena, Hlavní jídla

Cizrna ve zdravé rajčatové omáčce je zase další varianta, jak uvařit Jinak tuto velmi chutnou luštěninu.Čtěte více

Krémová polévka z fazolek mungo

Krémová polévka z fazolek mungo

Helena, Polévky

Krémová polévka z fazolek mungo se sezamovou pastou Tahini a pár kapkami citronu vás překvapí svoji sytou a lahodnou chutí.Čtěte více

Fazole na paprice se smetanou

Fazole na paprice se smetanou

Helena, Hlavní jídla

Pokud máte rádi omáčky, tak tahle vás zaručeně potěší. Je to v podstatě česká klasika, ale místo kuřete použijete mnohem výživnější fazole. Jakou zvolíte přílohu už je na vás, nám nejvíce chutná rýže Basmati nebo noky.Čtěte více

Celozrnné noky

Celozrnné noky

Helena, Obiloviny

Uvařené obiloviny jsou prima, ale někdy to chce změnu. Eva vymyslela skvělé bezlepkové noky z rýže a celozrnné mouky. A byly výborné.Čtěte více

Čočka s mrkví na tymiánu

Čočka s mrkví na tymiánu

Helena, Luštěniny

Miluji čočku. Baví mě, že je uvařená rychle a dá se ochutit na desítky různých způsobů. V Čechách je zvykem jíst čočku pouze na kyselo a nejlépe ještě s dávkou dalších bílkovin jako je vajíčko nebo párek. To je pro trávení samozřejmě velká zátěž a nemůžeme se divit, když je nám po takovém jídle těžko. Když se pokrm chytře nakombinuje, čočka se doplní o  obilovinu a další zeleninu, vznikne velmi lehké a chutné jídlo.Čtěte více

Čočka a kroupy se zeleninou

Čočka a kroupy se zeleninou

Helena, Luštěniny

Hrách a kroupy byla vždy taková česká klasika. S kroupami lze ale velmi dobře kombinovat i jiné luštěniny, třeba běžnou čočku. Pokud máte uvařené kroupy a čočku, máte oběd nebo večeři na stole do 20 minut.Čtěte více

Bezlepkový semínkový chléb s rýží alias slaná bábovka

Bezlepkový semínkový chléb s rýží alias slaná bábovka

Eva, Obiloviny

V posledních komentářích se objevily žádosti o recept na chutný bezlepkový chléb. Tento se velmi povedl, byl krásně nadýchaný a díky formě i atraktivní na pohled. Nejlepší bezlepkový chléb, jaký jsem kdy udělala.
Čtěte více

Jak na babičky - Jak reagovat, když přijde řeč na vápník, bílkoviny, maso? Podívejte se na úplně nový program!Více
Jíme Jinak