vegetarián » Jíme Jinak

vegetarián

Humus z mungo fazolek a arašídového másla

Humus z mungo fazolek a arašídového másla

Helena, Hlavní jídla

Humus nemusí být jen z cizrny. Zkuste zajímavou kombinaci fazolek mungo, tymiánu a arašídového másla. Čtěte více

Hrstková polévka s quinoou, čočkou a řepou

Hrstková polévka s quinoou, čočkou a řepou

Helena, Polévky

Na oběd mi obvykle stačí jen polévka, ale musí být hustá a obsahovat obilovinu a luštěninu. Tohle je moje top polévka měsíce září. Natolik mi zachutnala, že už ji vařím potřetí.Čtěte více

Dýňovo – řepová polévka s tymiánem

Dýňovo – řepová polévka s tymiánem

Helena, Polévky

Spojením dýně, červené řepy, tymiánu a česneku vznikla výborná krémová polévka.Čtěte více

Bulgur s houbami a rajčátky

Bulgur s houbami a rajčátky

Helena, Hlavní jídla

Houby už zase rostou a já mám stále dost fantazie, jak je upravit pokaždé jinak.Čtěte více

Ostružinová zmrzlina bez cukru

Ostružinová zmrzlina bez cukru

Eva, Dezerty a sladkosti

Pokud ve vašem okolí roste víc ostružin než kolik dokážete během procházky sníst, vyzkoušejte ostružinovou zmrzlinu a užijte si poslední horké dny letošního léta.Čtěte více

Tortilla s olivovou tapenádou, tofu a zeleninou

Tortilla s olivovou tapenádou, tofu a zeleninou

Helena, Hlavní jídla

Lehký oběd v létě nebo svačina s sebou. Tortilla pokaždé jinak.Čtěte více

Houbová smaženice, po které vám nebude těžko

Houbová smaženice, po které vám nebude těžko

Eva, Hlavní jídla

Možná, stejně jako, my občas zatoužíte cestou z lesa s košíkem hub v ruce po smaženici. Ale bývá vám po ní těžko. Pokud je to váš případ, máme pro vás tip. Vyzkoušejte ji udělat po našem, tedy bez vajíčka. Nikdo nepozná, že to není ta „pravá“, pochutnáte si a nebude vám po ní zle.Čtěte více

Tzatziki jinak

Tzatziki jinak

Helena, Saláty

Okurka, česnek, tofunéza a kopr. Výborný osvěžující salát, který se hodí ke všemu pečenému a grilovanému.Čtěte více

Polévka z čerstvých hřibů a čerstvých bylinek

Polévka z čerstvých hřibů a čerstvých bylinek

Eva, Polévky

Kromě bedel jsme taky konečně našli v naší lokalitě pravé hřiby. Polévka z nich byla krásně voňavá a rychle zmizela.Čtěte více

Jsem v pohodě bez masa už 33 let (Iveta, 57 let)

Jsem v pohodě bez masa už 33 let (Iveta, 57 let)

Eva, Právě se děje

Iveta je od 24 let vegetariánkou, či spíše vegankou. Chodila do posilovny 5x týdně. Bez masa a mléka přivedla na svět dvě krásné, zdravé, dospělé děti, které se jí narodily ve 33 a 36 letech. Navzdory předpokladu lékařky je kojila do 2,5 let. Její děti do školního věku živočišnou stravu téměř nepoznaly. Obě sportují. Dcera je od 15 let vegetariánkou, nyní vegankou.Čtěte více

Jíme Jinak