zelenina » Jíme Jinak

zelenina

Zdravý nákup v supermarketech, část 2. – Tesco

Zdravý nákup v supermarketech, část 2. – Tesco

Ajka, Právě se děje

Ne vždy má člověk možnost nakoupit ve zdravé výživě. Často jsou zdravé výživy z ruky, a tak se hodí seznam, co ze zdravých potravin se dá pořídit i v blízkých super a hypermarketech. V tomto článku se zaměříme, co dle zásad Jíme jinak můžete nakoupit v Tescu.Čtěte více

Plodná města – festivalový film č.8

Plodná města – festivalový film č.8

Eva, Právě se děje

Poslední film z naší festivalové nabídky je veskrze pozitivní. Jde to naprosto všude. Všude může něco růst. Na balkóně, v betonu, v opuštěném městě. Podívejte se, jakou podobu mohou mít městské farmy. Pojďte se projít od zahrádek na newyorských střechách přes opuštěné parcely v Detroitu až po farmářské trhy v New Orleans. Je to inspirující!Čtěte více

Štědrovečerní menu jinak

Štědrovečerní menu jinak

Eva, Saláty

Nic proti klasice, jsou svátky, hodování patří k věci. Pokud vám však česká klasika nesedí, můžete to zkusit jinak. Překvapivě však velmi chutně, dokonce chuťově i vizuálně blízko tradičnímu štědrovečernímu talíři. Po našem štědrovečerním menu vám zaručeně nebude těžko, ani vás nechytne žlučník.Čtěte více

Proč je nutné mít jídlo čerstvé

Proč je nutné mít jídlo čerstvé

Helena, Kdy a jak jíst

Alena se ptá, proč je nutné mít každý pokrm čerstvě uvařený. Zajímá ji, proč si nestačí ohřát jídlo z předešlého dne.Čtěte více

Permazahrada mě začala bavit (Naďa 61)

Permazahrada mě začala bavit (Naďa 61)

Helena, Vaše zkušenosti

Naďa nenáviděla ve škole pozemky a neměla ráda zeleninu. Zahrada, i když malá, byla pro ni spíš dřina než radost. Až s věkem a zdravotními problémy objevila kouzlo zdravého vaření a pěstování zeleniny. Po kurzu permazahrady změnila i přístup ke své zahrádce a vyplatilo se.Čtěte více

Bob Carr: Zelenina – jakou jíst a jak ji pěstovat

Bob Carr: Zelenina – jakou jíst a jak ji pěstovat

Eva, Klub Jíme jinak

Je vhodné jíst konvenční zeleninu nebo je lepší se jí zcela vyhnout? Co je důležitější pro naše zdraví - kvalita, kvantita nebo ještě něco jiného? Bob v tomto videu vysvětluje, jak si můžeme vypěstovat vlastní zeleninu a dokonce, jak vypěstovat zeleninu, která léčí.Čtěte více

Největší radostí „kytkožrouta“ je nákup zeleniny

Největší radostí „kytkožrouta“ je nákup zeleniny

Ajka, Právě se děje

A ještě větší, když prodavač neumí počítat a rozeznat hlávkový salát od zelí. Jsem studentka, šetřím a jím zdravě. Jde to, dokonce nám v tom obchody tak trochu pomáhají. Možná máte podobné zážitky, tak jsem se rozhodla přispět svojí troškou do mlýna a když nás to bude spolu bavit, budu psát častěji.Čtěte více

Dotazy začátečníků

Dotazy začátečníků

Eva, Klub Jíme jinak

Pavla je v Klubu chvilečku a má spoustu dotazů. Má muže a dvě malé děti, které mají rádi smažené, maso, salámy, sýry, hranolky a sladkosti. Viditelně tloustnou a ona už se na to nemůžu dívat, proto chce změnit životosprávu. Ale potřebuje poradit, jak začít a udělat si jasno v některých věcech kolem výživy. Řeší štítnou žlázu, jód, sůl, ovoce i zeleninu.Čtěte více

Česnek ve zdravé kuchyni

Česnek ve zdravé kuchyni

Honza Jícha, Magazín Zrnění

Česnek je sic oblíbená kořenicí zelenina, ale enegetická medicína k němu přistupuje obezřetně. Je dobře známa jeho extrémně rozpínavá charakteristika a existuje řada způsobů, jak ji alespoň zmírnit. Protože vzdávat se zcela osobité a v mnoha směrech tradiční chuti česneku je pro leckoho nepřijatelné a jak uvidíme dále, není to ani třeba.  Čtěte více

Nishime – zelenina vařená ve vrstvách

Nishime – zelenina vařená ve vrstvách

Helena, Zelenina

Nishime je velmi jednoduchý a energeticky nejvyváženější způsob úpravy zeleniny. Východní medicína jej považuje za léčivý a doporučuje ho používat klidně denně.Čtěte více

Jíme Jinak