- 1 cibule
- hrst sušených hub
- 1 lžíce červené papriky (+ případně ještě lžička či víc, jak kdo má rád uzené papriky)
- uzené tofu nebo tempeh
- 1 lžíce oleje
- špetka kmínu
- sůl
- 2 menší topinambury
- hrst kysaného zelí
- bobkový list
- k dochucení shoyu
- uvařená pohanka
Postup
- Namočíme sušené houby.
- Na oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme tofu/tempeh, bobkový list, kmín, sůl a mletou papriku.
- Mezitím si v jiném hrnci doměkka uvaříme na kostky nakrájené topinambury.
- Vše orestujeme a přidáme nakrájené a vyždímané kysané zelí, houby (bez namáčecí vody) a uvařené topinambury.
- Osmahneme a dochutíme shoyu. Vyjmeme bobkový list.
- Smícháme s pohankou, nebo pohanku k jídlu podáváme zvlášť.
Obměna
Místo sušených hub můžete použít houby čerstvé (žampiony nebo lesní). Pokud houby nemáte rádi, klidně je vynechejte, kontrabáš je dobrý i bez nich. Topinambury můžete nahradit i batátem.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Buďte první, kdo napíše komentář