Vařené jáhly » Jíme Jinak

Vařené jáhly

Autor , Rubrika Přílohy, Recepty, 27.03.2011

Štítky:, , , , ,

Jáhly před vařením důkladně propereme v teplé vodě. (Náleží totiž podle tradiční čínské medicíny k elementu dřeva a teplá voda v nich jejich energii posílí.) Jáhly vaříme ve vodě poměru 1:2. Na hrnek jáhel tedy použijeme 2 hrnky vody. Propláchnuté jáhly dáváme do vařící vody a přidáme špetku soli. Ztlumíme plamen na minimum a vaříme, až se voda vstřebá. Podle stáří jáhel a měkkosti vody to bude cca 15 až 20 minut. Pokud chceme mít jáhly perfektně provařené, necháme je dojít v peřinách. Tam nám vydrží teplé i několik hodin.

Chceme-li z jáhel připravit kaši, zvýšíme množství vody až na trojnásobek a prodloužíme dobu varu na 30 až 40 minut.

 

  • ZDARMA: Podzimní seriál Jak upravit jídelníček

    materiály

    Víte, jaké změny je potřeba v jídelníčku udělat?

    • Jak regenerovat přetížené orgány
    • Jak se na podzim nezakulatit
    • VIDEO: Jak upravit jídelníček a vyhnout se tak podzimním rýmám a kašlům
    • Vzorový jídelníček s recepty na tři dny, nákupní seznam a videoprůvodce jídelníčkem
    Přihlaste se a pošleme vám seriál na e-mail. Chci seriál ZDARMA
  • 4 komentáře. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Neni to ma zkusenost z jahly ale me sestry..ktera po vice letech prijela ke mne z Polska…Jahhly jsou denodenni stravou me sestry,samozrejmne krom jinneho…
    Ve svych 70 letech se citi skvele,je svezi a nema zadne problemy..tedy primezene k veku…je stihla a ohebna a hlavne rika ze jahli zmirnily o hodne moc bolave klouby…no tak ja ode dnes zacinam jist pravidelne jahly..kazdy den tri lzice ,jednoduse uvarit a snist..preji hezky den a hodne zdravi vsem! Zofia

    Diky za zkusenosti s jahlami od Vasi sestry, Zofia, taky je mam moc rada a dekaji mi dobre.

    Ahoj zdravim, moc se mi libi vase stranky, „jinak jim“ jiz od revoluce, tehdy jsem se seznámila s Mudr. Dolezalem, mozna znate knihu Jime abychom zili, nezijeme abychom jedli. Tak trochu se nektere věci lisi napr.vubec nesmazim, nerestuji cibul na oleji, ale tuk pridavam vždy az uplne nakonec, třeba na horky kolac vytazeny z trouby nebo do cerstve dovareneho jidla. Ale i tak po kratkem case jsem zazila obrovsky prival energie o které se mi ani nezdalo a kdybych sama tuto zmenu neprozila , neverila bych. Preju vsem kteří se na tuto cestu dali, aby vydrzeli, protože to opravdu za to stoji. Diky za vse jste perfektni. H

    Heleno, moc děkujeme za krásný komentář a vaše zkušenosti! Je to skvělé, ale nesdělitelné, že? 🙂

    Jíme Jinak