Velikonoční recepty » Jíme Jinak

Velikonoční recepty

Autor , Rubrika Právě se děje, 13.04.2017

Štítky:

Pokud byste chtěli mít v pondělí na stole něco svátečního, tradičně velikonočního, přitom se ale necítíte na těžkou českou klasiku, máme pro vás pár tipů, jak si uvařit dobře a zdravě zároveň.

Bramborový salát se sice v našich receptech schovává mezi vánočními jídly, ale v mnoha rodinách je samozřejmostí i na velikonočním stole. Pokud jste ho ještě nevyzkoušeli bez vajec, majonézy a brambor, máte právě teď příležitost. Recept je zde.

Mezi tradiční sladkosti patří různé mazance, velikonoční zajíčci a beránci. Mezi našimi recepty najdete spoustu zdravého mlsání, dokonce i v bezlepkové formě. Vyzkoušet můžete například bezlepkového zajíčka v karobové čokoládě nebo tvarohového beránka, samozřejmě bez tvarohu.

Pokud máte rádi nádivky, které se na Velikonoce dávají do masa, potěší vás recept na jejich lehčí verzi z jahel. Helča dokonce vymyslela jednu přímo slavnostní.

Využít na slavnostním stole můžete i čerstvé kopřivy a jiný plevel. Až jako polévku, špenát či jen součást zeleninového jídla. Mnoho mladých lístků se dá použít jako jarní posypka nebo do salátů.

Ať už se budete na Velikonoce stravovat jinak nebo zcela klasicky, přejeme vám dobrou chuť a krásné svátky!

  • materiály

    SERIÁL: Jak na zimu?

    Víte, jaké změny je potřeba v jídelníčku udělat?

    • Ukážeme vám klíčové souvislosti pro biologickou zimu
    • Jaké konkrétní potraviny patří do zimního jídelníčku
    • Jak ledviny ovlivňují náš život jak je posílit.
    Přihlaste se a pošleme vám seriál na e-mail.

    Chci poslat seriál ZDARMA
  • 8 komentářů. Jak to vidíte Vy? Napište.

    U nás teď zelené taky frčí, na všechno sypeme různý pažitky, bylinky, kavkazskou cibuli, nasekaný ředkvičky…

    janapelka

    Já dneska udělala k obědu jáhlovou nádivku s čočkovou omáčkou a salátkem z kvašeného zelí, ledového salátu, ředkviček a pampelišek a bohužel ani nevím jakou to mělo chuť, páč mě dohnala moje nenažranost čokoládová a z postupného zahleňování se vyvinulo pořádné, které jde ven horem i dolem:-)no hlavně že jde ven, akorát je blbý, že při takovéhle rýmě plus zánět nosohltanu ztratím na pár dní čich i chuť, ale snědli to všichni, tak to určitě bylo dobrý.Takže si dopřávám klid a dietku a cítím, jak miso polévka ze silného zeleninového vývařu s řasama má opravdu léčebnou moc a pořád po ní toužím:-)

    Jejda Jani, tak to tě vytrestalo pekelně. Ale ostatním jsi evidentně udělala dobrou službu 🙂 Též bychom si od tebe zakrojili mít tě po ruce. Tak se brzy vykurýruj, ať ty svátky nepromarodíš!

    janapelka

    Děkuju, je to lepší ale ven ještě nejdu, ještě budu pár dní v teple.Jdu akorát zakopat přání:-)

    Díky za inspiraci, už je v troubě „hlavička“, do který jsem dala trošku máty a hodně pažitky, kterou jsme natrhali na výletě u zámku;)

    mátu jsem ještě nevyzkoušela, jaké to bylo?

    Nádivka byla moc dobrá! Děti nejdřív koukaly trochu nedůvěřivě (nejíme nádivky tak často), ale potom si přidávaly.
    Ani jsme tu mátu nespařovali, jen jsme ji nakrájeli nadrobno. Ale pažitky tam bylo tak 3x víc…

    To jsme moc rády, že chutnala! Já zeleného také nemám nikdy dost :-).

    Zobrazit všech 8 komentářů

    Jíme Jinak