- několik žampiónů (nejlépe velkých)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 menší cukety
- koření (kmín, sladká paprika)
- 5 lžic oleje
- sójová omáčka
Jak připravit plněné žampiony
- Zapneme troubu na 150°C a připravíme si nádivku.
- Nakrájíme na jemno cibuli a cuketu, vložíme do většího hrnku nebo misky.
- Přidáme prolisovaný česnek, koření, olej a sójovou omáčku.
- Rozmícháme.
- Opatrně žampiónům vyloupneme nožky, do kloboučky dáme nádivku a položíme na plech.
- V troubě pečeme cca 20 minut na 150°C.
Praktické
- Možná si říkáte, co s tolika zbylými nožičkami :-) Nakrájíme je na tenké plátky, vyskládáme těsně vedle sebe na plech a zakryjeme zbylou nádivkou. Během pečení žampióny pustí trochu šťávy (můžeme jim pomoc, pokud je malinko podlijeme), takže vnikne troška omáčky, kterou dozdobíme talíř.
Obměna
- Místo cukety můžete použít i jinou zeleninu, např. najemno strouhanou.
- Můžete přidat i čerstvé nebo sušené bylinky nebo natě.
Děti
- Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Vynikající a jednoduchý oběd z mála surovin! Měla jsem s rýží a čočkou na kari s cuketou – skvělý😋
Právě dovečeřeno, zbylou zeleninu jsem pomixovala s jáhly a mlaskam si ještě ted :D