Domů > Magazín > Blog

Země na talíři – Online festival dokumentárních filmů o jídle

Startujeme druhý ročník! Pokud se zajímáte o pěstování potravin, ekologii nebo farmaření, bude se vám následujících 8 filmů líbit. Jde o filmy z Norska, Švédska, Argentiny, Belgie, USA a dalších zemí, které se promítaly v kinech v rámci festivalu Země na talíři. Jíme Jinak a Země na talíři se podařilo získat filmy k promítání online, což je naprosto unikátní počin v České republice!

V lednu startujeme

Druhý ročník online festivalu dokumentárních filmů o jídle startuje! Těšit se můžete na 8 filmů, které budeme vysílat po celý týden od 22. do 28. ledna 2018.

Určitě přijďte a sdílejte, prosím, myšlenku tohoto festivalu o jídle.

To musíte vidět!

Od té doby, co jsme festival Země na talíři  navštívili, přemýšlíme, jak tyto filmy dostat do místní knihovny, do škol, zkrátka všude. Máme pocit, že by je měl vidět prostě každý. Ač se sami aktivně zajímáme o témata, které filmy přinášejí, bylo pro nás jejich shlédnutí velmi důležité a v mnoha ohledech nás to inspirovalo.

Jaká témata vás čekají

Jedná se o dokumenty, které přinášejí autentičnost, svědectví, inspiraci i moment prozření. Tyto filmy vám pomohou zorientovat se  a lépe porozumět spletitým problémům dnešní doby, kterými témata jako zemědělství, výživa a hlad ve světě bezesporu jsou. Možná se po jejích shlédnutí zcela změní váš postoj i vaše představy o světě. 

Promítané filmy zachycují různé aspekty výroby potravin ve světě a problémy, jež se objevují napříč kontinenty. Odhalují také provázanost naší každodenní spotřeby potravin se situací v rozvojových zemích. A co je snad nejdůležitější – nabízejí možné způsoby, inspirace a řešení jak se s těmito problémy vypořádat.

Nyní si tyto filmy z celého světa můžete pustit s českými titulky doma v čase, kdy se vám to hodí! Stačí si rezervovat vstupenku a je to.

Prohlédnout upoutávky k filmům

Festival vám přinášíme úplně zdarma

Online festival filmů je celý naprosto zdarma! Asi se ptáte, jak je to možné, když posbírat informace, natočit filmy, sestříhat je a přinést až k vám, divákům, zabralo spoustu úsilí mnoha lidí. Pořadatele projektu (Země na talíři, Jíme Jinak) považují sdělení filmů za natolik zásadní, že se rozhodli je sdílet zdarma – zkrátka musíte vědět, co se opravdu děje

Dopady našeho chování

Každý devátý člověk na světě stále trpí chronickým hladem, jako lidstvo konzumujeme tolik masa, že bychom potřebovali třikrát větší planetu, a třetina celosvětově vyprodukovaných potravin přitom skončí v odpadkových koších. Globálně se obchoduje více než kdy předtím, ale zároveň si čím dál tím méně uvědomujeme dopad našich každodenních činů na planetu a na prostředí kolem nás. Přitom každé sousto má za sebou příběh, který stojí zato vyslyšet!

Proč festival spolupořádáme

Prostě si nemůžeme pomoct. Navzdory všeobecně rozšířenému postoji, že svět se nezmění a jsme zkrátka oběti doby a konzumu, věříme, že má smysl se tématy zabývat a informovat o nich. Proto se festival Země na Talíři snaží vzbudit zájem o problémy potravinového systému a rozkrývá skutečné příběhy našeho jídla.

Podpořte dobrou myšlenku a sdílejte

Čím více lidí bude znát souvislosti, tím lépe se všem bude na této planetě žít. Chceme lidem rozšířit obzory a povzbudit je k činům. To přesně tyto filmy dokážou.

Proto vás prosíme, sdílejte informaci o možnosti shlédnout filmy online a zdarma. Můžete jednoduše sdílet kliknutím na sdílecí tlačítko na jakékoliv stránce festivalu
nebo kliknutím na tento odkaz –  Sdílejte na Facebooku.

Na loňský ročník přišlo přes 5 000 lidí, zkusme letos překonat 10 000 lidí.

Staňte se spolutvůrcem festivalu a sdílejte myšlenku festivalu s námi! Děkujeme!

 

Chci vstupenku ZDARMA

 

Festivalová videopozvánka

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

S radostí pečuji o stránky Jíme Jinak, točím a stříhám videa, fotím jídla, vyrábím naše online kurzy a mnoho dalšího. Jídelníček Jíme Jinak mám vyzkoušený na vlastní kůži a ke klasickému už bych se nevrátil. Taky díky tomu, že mi Eva vaří samé dobroty!😉

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

13
32

Rýžovar

Často mi píšete o informace, jaký že používám rýžovar. Vše jsem pro vás tedy shrnula a přináším zprávu o přístroji, který používám a o tom, jak jsem ho vyb...
22
8

Ekzém mě málem připravil o život (Vlaďka, 34 let)

K ekzému, který mě trápil od dětství, se časem přidala histaminová intolerance, anémie a náběh na astma. Až anafylaktický šok, kdy mi šlo o život, mě přimě...

Jak se žije v jiném světě

Čas běží neúprosným tempem a dny volna vyhrazené k vánočnímu odpočinku jsou ty tam. Připravuji a balím si vše potřebné ke 14-ti dennímu pracovnímu pobytu. ...
2
6

Skoro jsme přestali nakupovat a užíváme si volný čas

O tom, že strava podle Jíme Jinak šetří peněženku, jsem se dočetla v tomhle super článku. Za sebe to bez váhání potvrzuji, na výdajích je to neskutečně zná...

Vyskočte z gauče

Je sobota dopoledne a pomalu se všichni scházíme v přízemí, středobodu našeho domova. Je to vlastně obývací pokoj propojený s jídelnou i kuchyní. Tady se o...