O čem se mluví

Kurz
Zamyšlení nad nákupy

Boží, hlavně to, že scéna se koná maximálně, když je málo mrkve 😂😂👍Jinak do košíků koukáme s mužem taky, přestože zatím nějaké ty věci taky občas ještě jíme. Ale je fakt, že mě to nakupování přestává bavit.. přijdu si jak mezi uhranutýma lidma s nepřítomným pohledem…a to zboží….no…Co miluju, je chození na trh, jsem na to zvyklá od dětství, je to taková naše tradice a seženu tam všechno možné. Škoda jen, že i tam už se propašovali takoví ti obchodníci naleštěných třešní a meruněk apod…to už vím, že tohle domácí není 🙂

Kurz
Zamyšlení nad nákupy

Ta je krásná – krásně vybavená a krásně velká 😍👍Tu bych přesně potřebovala, aby se mi tam vešlo hooodne zeleniny😍Tak si pomyslně píšu na seznam přání a děkuji za inspiraci 🙂

Kurz
Dejte nám vědět

Milá Evo a celý týme, kurz byl super! Sleduji vaše stránky asi od 2012, tak jsem se zařadila do skupiny “Pokročilí”. Ale byl to hukot.

Je skvělé, že kurz je načasovaný na dobu postní – logicky – jarní očista :-)

Některé speciální potraviny kupuju léta, tak vím, o co jde, a vždy mě u vás motivovaly příběhy lidí a jejich doslova zázračná uzdravení. Nikdy mě úplně nelákaly některé potraviny jako tofu natural, seitan, hrách a kroupy…. Ale! V kombinaci s kořením, a ostatními složkami na talíři to chutná skvěle a mnohem, mnohem lépe, než to zní.

Do jarní očisty jsem se dala, abych si zvedla energii, náladu, přestaly mě bolet klouby, naučila se nová jídla, … bylo pro mě důležité, že je k dispozici jídelníček a nákupní seznam. K tomu připomínka – namočit něco na druhý den. Jen se pustit do vaření a nemuset vymýšlet co. Nechtěla jsem hubnout, to je u mě jediný malý nežádoucí vedlejší účinek kurzu :-)), ale podle vašich článků vím, že se to srovná.

Manžel (konzervativní masožravec:-), oceňoval barevnost a rozmanitost, a často se přidal ke mně a k dětem. A po jídle prohlásil:” to je vynikikající, to budeme také vařit častěji”.

Mě osobně to vaření i moc bavilo. Vaření jsem zvládala tak, že jsem vařila vždy navečer – polévku a hlavní chod – k večeři. A co zbylo, jsem si nosila na druhý den do práce k obědu. Během vaření jsem stihla připravit obilí na kaši k snídani, a zeleninu k ranní úpravě. Ještě musím doladit to ohřívání zeleniny k obědu – celá příprava ráno není vždy možná. Plánuji si pořídit do práce jednu plotýnku a nosit si zeleninu připravenou jen k tepelné úpravě. O víkendech připravuji semínka, kváskový chléb, pickles, klíčky….

Nemůžu říci, že bych zanevřela na maso, cukr, a jiné “chuťovky”. Je fakt, že už mě až tak moc nelákají. Ale třeba chuť a vůně upečeného masa, nebo vymazlený dort k narozeninám – to jsou právě ty svátky, které ten zdravý základ zpestří. A každý ví, že svátek není každý pátek :-))
Přijde mi, že způsob stravování „Jíme jinak“ je správný, přirozený. To je základ. Možná se k tomu jednou jako lidstvo dopracujeme hromadně :-).

A úplně nejvíc nejlepší pro mě bylo, že ta jídla jsou šíleně dobrá!!!

Díky moc za skvělý projekt!

Kurz
Jak se cítíte?
Končím 4 týden....
Kurz
Jak vám jde vaření?
Oběd byl vynika...
Kurz
Jak vám jde vaření?
Včerejší polévk...
Kurz
5. Kvíz
Kvíz se mi moc ...
Kurz
Poradna Jarní Očisty
Ahoj. Som cca v...
Klub
Klub
Poradna Klubu Jíme Jinak
Rádo se stalo 🙂...
Klub
Poradna Klubu Jíme Jinak
Ahoj Peti ❤️ An...
Více komentářů

Hubneme do plavek – Seriál o stravě na léto ZDARMA

Více

Zdravé recepty

Vyzkoušejte zdravé recepty plné skvělých chutí vyrobených z prvopotravin – snídaně, polévky, hlavní jídla, zdravé dezerty, svačinky a další. Včetně receptů bez lepku.

Karbanátky z fazolí a mrkve

Pesto z česnekových výhonků

Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

Fazole s batátem a lopuchem

Květáková jízda

Cizrnovo-batátové pyré s pažitkou

Klub Jíme Jinak

To jsou zdravé jídelníčky, video recepty, odborné materiály, návody, slevy na nákupy, naše programy za zlomek ceny a mnoho dalšího.

Magazín

48
1

Jak se vyznat v hluchavkách a využít vše, co nabízejí

65
12

Zamilujte se do zdravé stravy

Semenaření 1. díl – co je semenaření a proč se do něj pustit

Dobro-dění

Zahrada v dubnu

Co jíst na překyselený žaludek

Reflux u dětí a co s ním