Dobrý večer, hledám nějaký osvědčený recept na domácí chléb. Na kurzu jste říkaly, že pečete chleba s přidáním obilovin (celého zrna). Já během kurzu měla hlavu jak pátrací balon, tak jsem se bohužel nepídila po detailech. Bylo by možné přidat recept na chleba na web? My jsme na pečivo zvyklí a úplně všechno a takhle najednou rodině vzít nemůžu :) už jsem jim sebrala mlíko,bílou mouku a cukr – a ono toho pak z původního jídla moc nezbyde … Tak aspoň ten chleba, ať maj na co mazat cizrnovou pomazánku :D děkuji moc moc, Lenka
Autor: LenkaS
Komentáře
Dobrý den, co si myslíte o chlebu z naklíčeného obilí (pšenice a žito), je vhodný či ne? Koupila jsem ho v Country Lifu, chutná moc dobře, více o něm jsem našla zde http://www.volny.cz/tomas.hradecky/letak.htm Díky za odpověď.
Ahoj všichni,
mám takový dotaz. Znáte a používáte někdo plodinu teff? Teď v týdnu jsem ji objevila u nás ve zdravé výživě. Prý je bezlepková a má vysoký obsah minerálů, vitamínů, aminokyselin atd. Mám totiž celiakii a tak každé zpestření v oblasti obilovin opravdu vítám s radostí. Je sice dražší, ale jednou za čas pro zpestření jídelníčku se to dá přežít. Na internetu jsem vyčmuchala, že je původem z Etiopie a že si tam z ní dělají tradiční každodenní pokrm injera, což je kvašená placka. Tak mě tím pádem napadlo, že když to zkvasí, jestli by z toho náhodou nešel třeba vyrobit kvásek na bezlepkový chleba, místo kvásku žitného, který v žádném případě já nesmím. Netušíte někdo? Předem díky K.