stefavcakaoi: Chcem sa opýtať či je vhodné konzumovať suroviny zamrazené, sušené mrazom, sterilizovanú zeleninu a strukoviny v plechovkách?
Keď namáčam riasu Kombo, tak ju varím aj z namáčanou vodou a potom keď zmäkne, tak ju nakrájame a zjem?

Jíme Jinak: Doporučujeme nechávat mražené, sušené i sterilizované pokrmy jako doplněk a zdaleka ne základ jídelníčku. Maximálně se vyhýbáme všem polotovarům a snažíme se mít maximum jídla čerstvého viz https://www.jimejinak.cz/start/ Konzervy jsou dobré na cesty.

Jak zacházet s mořskými řasami si můžete přečíst v několika článcích na JJ např. https://www.jimejinak.cz/morske-rasy-jake-jsou-jejich-druhy-a-jak-je-vyuzit-v-kuchyni/ Já osobně kombu nenamáčím, ale dávám do vývarů, do luštěnin apod. a pak ji sníme s polévkou nebo rozmixujeme do jídla. Vodu z namáčení můžete použít.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekČlenství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic
Další článekCitrónový dortík