Dobrý den! Vstoupila jsem do klubu před pár dny. Snažíme se celá rodina jíst jinak už asi 2 roky, ale ne úplně tak, jako to máte nastavené vy. Váš server se nám moc líbí a rádi bychom se vašich rad drželi co možná nejvíce. I recepty jsou velmi inspirující. Vzhledem k tomu, že nemáme moc zkušeností s obilovinami, nemůžu zde najít nějaké návody, jaké obiloviny používat a jak je vařit. Například je tu videorecept na rychlou snídani, ale chybí mi to podstatné, jak jste si připravili ty obiloviny, které „zbyly od večeře“. Umím uvařit kroupy, pohanku, bulgur, atd., nemám ale zkušenosti s ovsem nebo jáhlami a návody, jak na to tu nemohu najít. Mockrát předem děkuji za zpětnou vazbu, budu moc vděčná. Martina

Autor: Martina

  1. Martino, vítejte v klubu. Vaření obilovin je jednoduché a obvykle napsané na sáčku z obchodu. Ale máte pravdu, že tu receptů na samotné obilí moc nemáme a že na začátku může člověk tápat. Základ je umýt ve studené vodě, celozrnné doporučujeme namočit a pak vařit. Většinou se vaří 1 díl obilí s 1,2 dílem vody, chceme-li křupavou přílohu. Pokud chceme kaši, dáme víc. Postupně je doplníme, díky za inspiraci. Naše nejoblíbenější přílohu je tato http://www.jimejinak.cz/2011/04/ryze-s-bezpluchym-ovsem-a-lnenym-seminkem-krupava-priloha/

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Autorem článku je Roman Cikryt
Když jsem díky manželce Evě ochutnal zdravější jídelníček, ke klasickému už jsem se nikdy nevrátil. Shodil jsem totiž přes 10 kg bez cvičení, mám sportovní postavu a mnohem více energie. Pečuji o tyto stránky, točím videa, fotím jídla a vyrábím kurzy.
Předchozí článekZačala jsem vařit a péct bezlepkově
Další článekOčkování