Domů > O nás > Pochvaly

návod na obiloviny

Dobrý den! Vstoupila jsem do klubu před pár dny. Snažíme se celá rodina jíst jinak už asi 2 roky, ale ne úplně tak, jako to máte nastavené vy. Váš server se nám moc líbí a rádi bychom se vašich rad drželi co možná nejvíce. I recepty jsou velmi inspirující. Vzhledem k tomu, že nemáme moc zkušeností s obilovinami, nemůžu zde najít nějaké návody, jaké obiloviny používat a jak je vařit. Například je tu videorecept na rychlou snídani, ale chybí mi to podstatné, jak jste si připravili ty obiloviny, které “zbyly od večeře”. Umím uvařit kroupy, pohanku, bulgur, atd., nemám ale zkušenosti s ovsem nebo jáhlami a návody, jak na to tu nemohu najít. Mockrát předem děkuji za zpětnou vazbu, budu moc vděčná. Martina

Autor: Martina

S radostí pečuji o stránky Jíme Jinak, točím a stříhám videa, fotím jídla, vyrábím naše online kurzy a mnoho dalšího. Jídelníček Jíme Jinak mám vyzkoušený na vlastní kůži a ke klasickému už bych se nevrátil. Taky díky tomu, že mi Eva vaří samé dobroty!😉

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Klub

Martino, vítejte v klubu. Vaření obilovin je jednoduché a obvykle napsané na sáčku z obchodu. Ale máte pravdu, že tu receptů na samotné obilí moc nemáme a že na začátku může člověk tápat. Základ je umýt ve studené vodě, celozrnné doporučujeme namočit a pak vařit. Většinou se vaří 1 díl obilí s 1,2 dílem vody, chceme-li křupavou přílohu. Pokud chceme kaši, dáme víc. Postupně je doplníme, díky za inspiraci. Naše nejoblíbenější přílohu je tato http://www.jimejinak.cz/2011/04/ryze-s-bezpluchym-ovsem-a-lnenym-seminkem-krupava-priloha/

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

12
41

Startujeme online kurz Podzimní detox

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

1

Silvestrovský pobyt na Šumavě – ušetřete 3 tisíce na rodinu!

Silvestr s dětmi na horách! Vydejte se na oblíbený zimní pobyt ve vyzkoušeném penzionu ALFA v Železné Rudě. Užijte si odpočinek a zábavu v klidu šumavské p...

Pomazánka z černých bobů

Černé sójové boby pomáhají snížit hladinu cholesterolu v krvi, zabraňují vysokému krevnímu tlaku a krom vysokého obsahu bílkovin a vlákniny jsou také dobrý...
1
14

Tip na vánoční dárek – poukaz na kurzy a Klub Jíme Jinak

Chcete najít pod stromečkem vstup do Klubu Jíme Jinak nebo některý z našich kurzů? Dejte svým Ježíškům tip na výhodné dárkové poukazy. Malé i větší poukazy...
klub
87

Prosinec – plakátek na ledničku

Co v prosinci jíst nejvíc, co méně a co raději vůbec? Čemu se věnovat a na čem pracovat, abychom maximálně využili potenciál, který tento měsíc nabízí? Pla...
20
15

Stokrát lepší než mikulášský balíček plný sladkostí (Jitka)

Jak řešit mikulášskou nadílku a adventní kalendář u dětí, které jsou z dětství zvyklé na sladkosti? Svoje zkušenosti nám před časem poslala maminka Jitka, ...

Fazolová pizza

Z obyčejného fazolového nákypu se dá udělat slavnostní jídlo, když se mu dá trochu forma. Děti našich kamarádů tomu říkají čokodort, naše fazolová pizza. J...