Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Pikantní jáhlová kaše s dýní a hráškem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Jáhlová kaše vhodná i s sebou i do krabičky nebo do sklenice. Můžete si ji vzít na cesty, do práce nebo výlet do přírody.

Ingredience
  • 200 g jáhel
  • 500 ml vody
  • dýně hokkaido
  • hrášek
  • česnek
  • slunečnicové semínko
  • dýňové semínko
  • mák
  • olej
  • sušený medvědí česnek
  • sůl
  • chilli paprička

Jak připravit kaši z jahel s dýní a hráškem

  1. Propláchneme jáhly a dáme do hrnce s vodou. Uvedeme k varu, přikryjeme poklicí a necháme vařit tak 25-30 minut.
  2. Zatímco se jáhly vaří, nakrájejte dýni na kostky, nasekejte malý kousek čerstvé chilli papričky a vložte vše do pánve s  olejem, přidejte česnek a začněte restovat. Trochu orestujte, potom podlijte vodou, přidejte hrášek, medvědí česnek, osolte a promíchejte. Duste do změknutí dýně. Dejte pozor, abyste nevyvařili všechnu tu výbornou omáčku, musí to zůstat dost vlhké. Pokud je třeba, přidejte trochu vody.
  3. Na suché pánvi opražte slunečnicová a dýňová semínka.
  4. Když je kaše i dýně hotová, naservírujte do misky a posypte semínky a mákem.

Praktické

  • Perfektní i do skleničky na cestu.
  • Pokud máte rýžovar, můžete připravit kaši v něm, udrží se pak pěkně v teple.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv sezonní zeleninu.
  • Můžete použít jakoukoliv dýni či olejnatá semínka podle chuti.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

33 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
2. 4. 2024

A už zase snídám s Vierkou 🙂

Skvělá, mám i mražený medvědí….😍❤️👍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Ďábelské rýžové gnocchi

Tyto lahodné gnocchi si můžete dopřát i při bezlepkové dietě. Při zachování ingrediencí jsou opravdu velmi pálivé, což krásně kontrastuje s jednoduchou hra...
11
3

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče a tahle kaše je fakt...

Voňavý citronový čirok s čočkou

Přirozeně bezlepkové, lehké a přitom výživné jídlo skvělé pro odlehčení jídelníčku po svátcích. Příprava je jednoduchá a výsledkem je chutné jídlo s vůní c...

Kantonská veganská rýže

Pokud si také rádi občas připravíte recept připomínající živočišné jídlo, ne ze stesku po něm, ale prostě proto, že jste hračičky a baví vás experimentovat...

Kari kuličky bezlepkové

Lahodné kari kuličky, které můžete použít podle vaší fantazie. Jsou skvělé na oslavy jako finger food a nebo jako součást různých salátů, k omáčkám a salsá...

Tofu s tahini omáčkou

Vyzkoušejte tento recept na výbornou omáčku s tofu. Je rychlá a můžete jí použít i na zeleninu nebo k čemukoliv, co vás napadne. Jako příloha je skvělá rýž...