Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Podzimní rýžová kaše

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna podzim
sezóna zima

Podzimní rýžová kaše, která vás zasytí a zahřeje. Pokud máte rádi dýni a houby, určitě si pochutnáte. Vyzkoušejte a posuďte sami.

Ingredience
1 porce
  • 80 g kulaté rýže
  • červené radicchio (červená čekanka)
  • 60 g dýně
  • 40 g hlívy
  • 1 malá cibule
  • trochu vařené lupiny
  • 40 g loupaných adzuki fazolí
  • gomasio
  • olej
  • sójová omáčka, např. tamari
  • sladká paprika
  • baby špenát
  • sůl

Na začátku pro mě bylo důležité, aby děti nedostávaly za odměnu sladkosti a nejedly ve školce uzeniny. Jídlo však byl...

Jak připravit rýžovou kaši s hlívou a dýní

  1. Vařte rýži v rýžovaru 1,5 hodiny nebo tak, jak jste zvyklí, aby měla kašovitou konzistenci.
  2. Nalijte olej do pánve, rozpalte ho a přidejte nakrájenou cibuli, osolte, pak přidejte nakrájenou hlívu a nakrájenou dýni. Posypejte sladkou paprikou a orestujte, v případě potřeby přidejte trochu vody.
  3. Adzuki uvařte a po uvaření sceďte a dejte do pánve se zeleninou, přidejte také lupinu a několik minut společně vařte. Na konci varu přidejte také špenát a listy radicchia nasekané na proužky a už nevařte, jen nechte lehce ovadnout.
  4. Naservírujte kaši, přidejte zeleninu, posypte gomasiem a pokapejte sójovou omáčkou.

Praktické

  • Podávejte teplé.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku místo sójové omáčky.

Obměna

  • Můžete použít i adzuki neloupané
  • Můžete použít i jinou rýži, která je vhodná na kaše.
  • Lupinu je možné vynechat nebo nahradit jinou luštěninou, např. žlutou čočkou nebo žlutým hrachem.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

48 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

🥰Milá děvčata,děkuji vám za posílání informací i pro lidičky co nekonzumují maso , vím že se dá zdravě a i hodně chutně baštit, díky vám,pa Táňa

Kde se dá v ČR sehnat lupina, nevíte prosím někdo?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Bílé fazole po italsku

Lehký a osvěžující recept s typicky letní zeleninou.

Italské podzimní rizoto

Houby pořád rostou, tak neváhejte a zkuste toto lahodné podzimní rizoto.

Středomořské pyramidy

Jednoduché, rychle hotové a efektní jídlo vhodné pro horké letní dny. Netradiční dobrota, která potěší nejen rodinu, ale jistě s ní uděláte dojem i na vaše...