Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Smažená zeleninová směs

Uvařeno
sezóna zima

Chodíte domů hladoví a potřebujete udělat chutnou večeři za 10-15 minut? Tak toto je přesně recept pro vás. Stačí mít v lednici zbylou obilovinu, nakrájet zeleninu a hodit na pánev a je to!

Ingredience
na 1 porci
  • sezamový olej
  • 1 větší mrkev
  • 1/4 pórku
  • menší hrst kadeřávku
  • 1 žampion
  • malý kousek červené papriky
  • zbylá obilovina (zde oves bezpluchý)
  • případně i zbylá luštěnina (nemusí být)
  • 1-2 lžíce shoyu
  • špetka soli
  • špetka chilli
  • 1 lžička houbového koření

S Jíme Jinak jsem od jara loňského roku shodila 10 kg. Protože jsem si na sobě ověřila, že zdravá strava má smysl a v...

  • sezamový olej
  • 1 větší mrkev
  • 1/4 pórku
  • menší hrst kadeřávku
  • 1 žampion
  • malý kousek červené papriky
  • zbylá obilovina (zde oves bezpluchý)
  • případně i zbylá luštěnina (nemusí být)
  • 1-2 lžíce shoyu
  • špetka soli
  • špetka chilli
  • 1 lžička houbového koření

Postup

  1. Mrkev si nakrájíme na sirky, žampion na plátky, papriku na proužky, pórek na kolečka.
  2. Rozehřejeme si olej na pánvičce a přidáme všechnu zeleninu a žampion.
  3. Restujeme za stálého míchání až je zelenina dozlatova osmažená.
  4. Osolíme, přidáme shoyu, chilli a houbové koření a zbylou uvařenou obilovinu (případně i luštěninu) z lednice.
  5. Vše ještě na pánvičce opečeme.

Praktické

Pokud vám zbyla obilovina (např. jasmínová rýže, jáhly, quinoa, oves, polentový knedlík atp.) a luštěnina (fazole, cizrna, tempeh, tofu atp.) od oběda, použijte je do tohoto receptu.

Obměna

Zeleninu můžete měnit dle chuti. Místo kadeřávku můžete dát špenát nebo mangold, nebo nic. Do tohoto receptu se hodí i zelí nebo klíčené mungo. Obilovinu a luštěninu můžete měnit také dle Vašich preferencí  nebo nemusíte přidávat žádnou a můžete mít toto jídlo jen zeleninové.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Skvělé, že je to opravdu zeleninova směs a ne obilí s trochou zeleniny🤗

Michaela
14. 10. 2019

Výborná rýchlovečka <3. Detičky odmietajú hríbiky, tak som si to dnes dopriala, keďže si varím dnes len pre seba…Evi, Helča, neskutočne za vás ďakujem. Zajtra ma pozvali do školy :). Dve tretiacke triedy a ja mám urobiť besiedku o zdravej strave :D. Učiteľka vie, že sa stravujeme zdravšie, vidí, čo nosí Jasmínka do školy…majú týždeň zdravia a tak si ma pozvali…držte mi palce…a hlavné je, Ďakujem krásne, veľa čerpám od vás…Krásne som si doplnila to, čo som robila, obohatila tanier a cítim sa fantasticky…<3.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fialkový ocet – do jídla i na tělo

Fialkový ocet můžeme použít v kuchyni i v koupelně. Dokonce nám může sloužit jako první pomoc při bolestech hlavy, při horečce, po bodnutí hmyzem nebo popá...

Batátový hummus

Hummus tentokrát s batáty – je lahodný namazaný na domácím chlebu, skvělý také do placek a k syrové zelenině.
22
10

Moje zahrada

V tomto článku bych vás ráda nechala nahlédnout do mojí zahrady a seznámila vás s tím, jak jsem se k ní dostala, proč si pěstuji zeleninu a jaké druhy zele...
klub
31
15

Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo

Domácí kvašená zelenina je vitamínová bomba, skvělé probiotikum a její výroba rozhodně není žádná věda! Nepotřebujete na to žádné speciální pomůcky, všechn...
25
16

Chřestová sezóna je tu: 9 faktů, které vás překvapí

Chřest je velmi zajímavá zelenina a jeho sezóna je právě v plném proudu. Věděli jste například, že Česko bylo dříve chřestovou velmocí a náš chřest byl teh...

Pěstujeme mrkev

Od začátku našeho pěstování jsem se vždy snažila poučit z dané sezóny, přemýšlet, proč roste to a neroste ono. Mrkev pěstujeme už dlouho a  začátky nebyly ...