Celiakie

Rýžová čínská kaše s shiitake

Rychlá, jednoduchá a lahodná rýžová kaše, skvělá jako snídaně nebo lehká večeře, díky houbám shiitake obohacená o chuť umami.

Ředkvičkový dip

Ředkvička je pro mě symbolem jara a zde nám s bylinkami vytvořila super kondiment prakticky na cokoliv.

Pečená dýně s pestem z medvědího česneku

Pečená zelenina s pestem z medvědího česneku je opravdu lahůdka. Využijte sezónu medvědího česneku a užijte si jeho zdravou a skvělou chuť.

Fazolová polévka s černým kořenem

Polévka z kořenové zeleniny vždy potěší naše české chutě. Když přidáme černý kořen, bude ještě zdravější. Černý kořen totiž pomáhá při oslabené slinivce, j...

Batátový hummus

Hummus tentokrát s batáty – je lahodný namazaný na domácím chlebu, skvělý také do placek a k syrové zelenině.

Jarní těstoviny s divokou zeleninou

Využijte sílu jarních rostlinek a dejte si je do výborného lehkého jídla k večeři nebo obědu. Toto je velmi variabilní recept, který v různých obměnách děl...

Pórkové jarní závitky (fotopostup)

Jednoduché jarní závitky, kde jako obal požijeme pórkové listy. Ve své jednoduchosti jsou stále bohaté na chuť a věřím, že vás nezklamou.

Květáková raita

Květáková raita je indický dip a je vynikající prakticky ke všemu. K plackám, na zeleninu, k rýži či jiné obilovině, jen tak ke chlebu. Pokud jí připravíte...

Jemný kopřivový krém s koprem

Z každé procházky se vracíme s nějakým úlovkem. Ráno to byl košík kopřiv, takže k obědu byl výborný jemný kopřivový krém. Byla to rychlovka  – rychle...

Wagnum

Pečené křupavé “nanuky” naslano. Recept je určen pro ty, co si rádi v kuchyni hrají a rádi překvapí své blízké nebo hosty. Nemohla jsem tomu dá...

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Další recept na výborné pesto z mědvědího česneku, které vám vydrží i několik měsíců.

Pečený celer na voňavém fazolovém krému

Skvělá kombinace pečeného celeru a jemného fazolového krému s vůní kokosu, citrónu a zázvoru. K tomu trochu pikantního oleje, křupavý chlebík, který kontra...