Pšenice

71
10

Šokující výsledky: Pouhá změna struktury potravin změní naše chutě k jídlu

Celý oves, ovesné vločky, instantní ovesná kaše nebo ovesné polštářky. Která potravina způsobí brzký hlad? Jedná se pořád o jednu a tu samou potravinu R...
23
5

Snídaně s glyfosátem. Máme se bát?

Nikdo z nás samozřejmě nechce snídat chemickou látku na hubení plevele. Víte však, že právě glyfosát byl nalezen v 95% rozšířených cereálií v USA, které si...
3
4

Test rostlinných masových alternativ. Jak dopadly?

S alternativami pro vegany a vegetariány jako by se roztrhl pytel. Už i běžné obchody nabízí řadu produktů. Kromě rostlinných jogurtů, sýrů a mlék, nabízej...

Jarní salát z červené pšenice a mrkve

Teplý kořeněný salátek z červené pšenice s osvěžující kyselkavou citrónovou zálivkou. Ideální pro jarní období a podporu jater.
klub
41
45

Tabulka poměrů vody a časů pro vaření obilovin

Když jsem začínala Jíst jinak, pamatuji si, že jsem nevěděla, jak dlouho a zda-li namáčet luštěniny, jak dlouho luštěniny a obiloviny vařit a v jakém poměr...
klub
17
9

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů – špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová… Al...
21
10

Low-fodmap dieta – řešení na problémy s trávením

Dieta s nízkým obsahem FODMAP není dietou určenou k hubnutí, ale slouží jako pomoc všem, které trápí problémy s trávením (syndrom dráždivého tračníku, Croh...
14
21

Domácí instantní kaše Campa dle Tibeťanů – skvělá cestovní potravina

Campa je ideální pokrm každého cestovatele, který chce jíst zdravě, ale nemá možnost si vařit. Tuto jednoduchou tibetskou instantní kaši si můžete vyrobit ...
5
2

Gladiátorům se říkalo “pojídači ječmene”. Jejich strava byla vegetariánská

Ještě stále věříte tomu, že na stravě bez masa se nedá sportovat? Krom současných sportovců veganů a vegetariánů je potvrzeno, že i gladiátoři – bojo...
74
6

Jak správně připravit obiloviny. Většina lidí je vaří špatně.

Jak uvařit rýži, jáhly, kroupy, čirok a další obiloviny, aby nebyly tvrdé? Které obiloviny namočit a které jen propláchnout? Kolik dát vody? Je v tom zmate...
klub
31
14

Jídlo jako lék: naučte se rozpoznat potraviny dle JIN a JANG (díl 2.)

Které potraviny jsou JANG a které JIN? V této tabulce se naučíme rozpoznávat ty, které jsou extrémní. A naopak zjistíme, které jsou harmonické a pro nás vh...
5

Bezlepková dieta: moderní šílenství nebo nutnost?

Slovo bezlepkový se stává moderním. Celiaků přibývá. Je opravdu nutné vyloučit lepek z našich jídelníčků? Změnila se tolik dnešní pšenice? Anebo jsme se sn...