Sezóna zima

Libanonská hustá polévka s rýží

Rychlá a velice chutná netradiční polévka, se kterou budete mít jistě obrovský úspěch. Opravdu stojí za to si jí připravit. Podává se jako hlavní jídlo, pr...

Vypečená trojice

Bohatá na vitamíny, vlákninu a minerální soli a s neuvěřitelnou antioxidační silou: to je důvod, proč by modrá a fialová barva ovoce a zeleniny neměly chyb...

Kari z červené řepy

Červená je definitivní lék na smutek, tak si připravte kari z červené řepy a hned bude veseleji. Nevěříte?

Květák na kari

Jednoduché a velice chutné pikantní jídlo, které provoní vaši kuchyň a potěší vaše chuťové pohárky. Pokud se neleknete množství ingrediencí, tak vám slibuj...

Šafránové halušky se zeleninou (bez lepku)

Jednoduchý a rychlý recept na halušky bez lepku a bez vajec, doplněné o lahodnou zeleninovou omáčku. Tento recept je skvělý pro chladné, kdy se potřebujeme...

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...

Fazolová polévka s párkem

Krémové polévky milujeme. A velké fazole taky. Párek tam byl kvůli návštěvě, ale sklidil nečekanou radost i u nás doma. Byl veganský a můžete ho klidně vyn...

Masala Chai jinak – bez kofeinu, bez cukru a bez mléka

Čaj masala příjemně zahřívá díky koření a perfektně uspokojí chuť na sladké. My ho milujeme v naší vlastní verzi, která chutná stejně jako čaj v indické re...
klub
67
34

Jak se stravovat mezi zimou a jarem

Přechod ze zimy do jara je pro většinu lidí příjemnější než přechod z léta do podzimu. Přesto v tomto období mnoho běžně se stravujících lidí každoročně ma...

Kapustová zelňačka s tuřínem a batátem

Zelňačky se nám nikdy nepřejí. Děláme je na různé způsoby. Tohle je příjemná verze do chladných dnů, protože jsme do ní přidali česnek.

Quinoový nákyp se zeleninou

Černé barva posiluje ledviny a jedním ze způsobů, jak dostat černou barvu na talíř je černá quinoa. V nákypu je s ní i rýže a spousta zeleniny. V chladných...

Zimní tmavý talíř

V tomto receptu jsem záměrně volila hodně tmavé suroviny s červenými, fialovými, černými tóny. Výsledkem je lahodné jídlo, které voní kořením a na kterém s...