Umeboška
25
3
Semínková pomazánka
Jednoduchá a rychlá pomazánka velmi dobrá k zelenině, jako kondiment k obilovinám i jako pochoutka na domácí chlebík.
33
37
První pomoc – aneb co dělat, když se přejíme nebo opijeme
I když už nějaký ten pátek jíte jinak, hlídáte si alkohol a čas večeře, občas se prostě dostanete do situace, kdy se vám to celé vymkne z rukou. Obzvlášť o...
49
87
Klíšťata, přírodní antibiotika a borelióza
Dáša Lužná nám poradila, jak na klíšťata. Co udělat preventivně a co v momentě, když se klíště přisaje. Důležitá je i rada pro případ, že po klíštěti zůst...
Sladké cibulky s umeboškou
Cibule obsahuje mnoho dobře využitelného vápníku a tohle je skvělý způsob jak si servírovat. Slaďounké cibulky s umeboškou milujeme my i děti a návštěvy je...
91
15
Umeboši švestičky – první pomoc nejen při nevolnosti
Umeboši švestičky jsou základní součástí přírodní lékárničky první pomoci doma, i na cestách. V akutním stavu většinou i jen kousek umebošky zajistí po pár...
13
2
Co dělat když se přejíme nebo opijeme?
Silvestr patří mezi svátky, kdy si většinou dáme něco víc ke snědku a pití, než obvykle. Poradíme vám, jak se zachovat, když si chcete výjimečně zamlsat a ...
16
14
Pikantní pečená zelenina s umeboškou
Pečená zelenina je u nás vděčná dobrota, zvláště ve dnech, kdy se ochladí. A když ji navíc uděláte v pikantním provedení, překvapíte nejednoho labužníka.
Co dělat když se přejíme nebo opijeme?
Je tu poslední den v roce 2016, se kterým se obyčejně pojí oslava. I když už nějaký ten pátek jíte jinak, hlídáte si alkohol a čas večeře, v tento den obzv...
klub
8
13
Téma: Jak regenerovat žaludek (pozdní léto)
Žaludek je párovým dutým orgánem k okruhu slinivka – slezina. Vše, co jsme si řekli o tomto okruhu, tedy úzce souvisí i s naším žaludkem. Má však svá jistá...
Pikantní křenová kulička
Malá ale pěkně ostrá. Taková je kulička ze strouhaného křene. Tenhle doplněk vyrobíte raz dva a strávníky u stolu s ní jistě překvapíte. Velký úspěch mívá ...
Kondiment z řasy Nori s dýňovým semínkem
Kondimenty, nebo-li doplňující, často chuťově výraznou složku, jsem si na talíři tuto zimu hodně oblíbila. Další z mnoha variant, tentokrát z řasy Nori a d...
Kondiment z řas hiziky a dýňového semínka
Výborný kondiment z řasy Hiziky, semínek a umepasty jsem si dnes připravila jako kyselou chuť k zeleninovému rizotu. A můj muž, kterému jsem to ani nenabíz...