Domů > Magazín > Zdraví

Pískání v uchu neboli tinnitus

Lence se po porodu objevil tinitus. Lze ho vyléčit? Eva se ho dokázala zbavit jen úpravou stravy a ráda se podělí o svoji zkušenost.

Dobrý den,

mám dotaz – jsem po druhém porodu (první císař 2012, druhý přirozeně 2014) a před Vánocemi mi začalo hušet v uchu. Po projití všech možnýn kontrol a vyšetření mi bylo řečeno, že buď je to tinitus neklasický – občas slábne, občas sílí a občas mi píská i v hlavě a nebo je to od páteře.
Dostala jsem léky na prokrvení ucha a něco na spaní a začala jsem cvičit SM systém a celkové zpevnění středu těla a hledám jogu na sklidnění a vyladění.
Ráda bych Vás poprosila, pokud o této problematice něco víte, nebo Mgr. Lužná, jestli by jste mi mohli poradit. První dítě jsem kojila do 1 roku, kdy se sám odstavil a druhé jsem byla nucena v 8 měs odstavit.
Začínám jíst dle vašich rad, zatím velmi krátce.
Děkuji za jakoukoli radu.
Lenka 

 

Lenko, netuším, co to způsobuje vám, ale mohu se podělit o svou zkušenost. Sama jsem na pískání v uchu trpěla asi 8 let a před lety oběhla několikero ušařů. Trpěla jsem i na bolesti zad, tak se to svádělo na páteř. Léky mi tehdy naštěstí nikdo ani nenabízel :-) Žila jsem s pískáním. Přes den mi nevadilo, ruch okolí ucho přehlušil. Hroší to bylo večer, někdy jsem si musela nasadit sluchátka a pustit paradoxně nahlas relaxační hudbu, abych to přehlušila a usnula. Ten vysoký táhlý tón mi drásal nervy a nedal spát. Nicméně jsem to nijak neléčila, smířila se s tím, co říkali lékaři – operovat nelze, léky nejsou, nedá se nic dělat. Ještě že tak.

Když jsem změnila jídelníček, vysadila jsem jedny Velikonoce pocivě i veškeré maso, které se do té doby sem tam v jídle v restauraci vyskytovalo. Po pár týdnech jsem zjistila, že mě ani nebolí záda, ani nepíská v uchu!

Uši velmi souvisí s ledvinami a mnohdy je zakopaný pes tam. Mě se velmi ulevilo v ledvinách tím, jak ubyla živočišná bílkovina, která mi je zatěžovala. Přestala jsem lítat na záchod jako koroptvička, přestalo mě bolet v bedrech (že by taky ledviny?) a měla jsem rozhodně víc energie (rozhodně ledviny). A k tomu jako bonus ticho v uchu. Když ponocuju nebo neodpočívám úměrně svému tělu, pískne mi v uchu a zabolí v zádech. Už vím, co na mě platí. Dobře jíst, dobře spát, moc se nestresovat.

Zkuste změnit jídelníček a možná bude po problému.

 

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Holky, nevím, kam jinam to vsunout.. bojím se, že se mi začíná rozjíždět zánět středního ucha.. jsem těhotná, do atb se mi nechce ani to zatimm není tak kruté, abych musela někam letét.. naposledy jsem měla jako malá holka., poradí, jak si pomoci? V ránci rekonstrukce mam mimo provoz knihovničku a nemohu nahlídnout do knížek :( ráda bych to ustála svými silami..

tuto záležitost mě ani nenapadlo nějak řešit s lékařem. je mi víc než padesát a asi 10 let vnímám různě intenzivní tonusy v uších. zajímavé je, že když byl tón při usínání vyšší, ostřejší a vydatnější, přemluvila jsem tělo, aby toho nechalo, že budu chvíli sekat zase latinu – a co myslíte, tón se hned snížil a já usnula. Touto cestou děkuji svému tělu :)).

Ukázat další komentáře