Azuki s cuketou a koprem » Jíme Jinak

Azuki s cuketou a koprem

Autor , Rubrika Luštěniny, Vaše recepty, 27.07.2016

Štítky:, , ,

Další čtenářský recept z cuket a kopru nám poslala Jitka. Kopr a cukety letos rostou hojně a Jitka si myslí, že se dají nacpat všude. A má pravdu :-).

Ingredience
pro čtyři osoby
  • 1 hrnek azuki, namočit den předem
  • 1 větší cibule
  • 0,5 pórku
  • 1 hrnek cukety
  • kopr
  • kombu
  • slunečnicový olej
  • kukuřičný škrob
  • sůl
  • umeocet
  • jablečný ocet
  1. V hrnci uvaříme v namáčecí vodě fazole azuki s řasou kombu.
  2. Do jiného hrnce dáme slunečnicový olej, špetku soli a vrstvíme cibuli nadrobno, pórek na kolečka a cuketu na kostičky. Zalijeme uvařenými horkými azuki i s vodou, přivedeme k varu a vaříme 15min na mírném plameni pod pokličkou.
  3. Přidáme nakrájený kopr a kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě. Necháme přejít varem.
  4. Dochutíme umeoctem a jablečným octem, necháme 2 min pod pokličkou rozvinout chutě.
  5. Podáváme s obilovinou a zeleninou.
  • materiály

    Online kurz: Jak na zdravé dezerty

    Pojďte si společně pochutnat - zdravě!

    • Naučíme vás 10 nejoblíbenějších dezertů
    • Vše bez nadbytečných cukrů a živočišných produktů
    • Přehledně a prakticky formou videolekcí
    Překvapíte i náročné mlsaly. Podívejte se sami.

    Prohlédnout
  • Bez komentáře. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Jíme Jinak