- 250 g jáhel
- cca 1 hrnek kukuřičné mouky
- špetka soli
- meruňky
Jak udělat ovocné knedlíky
- Uvařte si jáhly v poměru s vodou 1:2, cca 20 minut.
- Jáhly nechejte zcela vychladnout. Klidně i přes noc v lednici.
- Do jáhel přidejte špetičku soli a tolik mouky, abyste vytvořili hutné celistvé těsto (jako plastelína).
- Rozpulte meruňky.
- Odebírejte kousky těsta a balte do nich půlky meruněk.
- Zehřejte si velký hrnec plný vody se špetkou soli.
- Až voda začne bublat, vložte do ní knedlíky a vařte do vyplavání.
- Knedlíky vyberte a nechejte odkapat.
- Podávejte například s karobovou polevou.
- Místo karobové polevy můžete knedlíky polít pouze sirupem nebo sladem a posypat mletým mákem, mletými ořechy nebo opraženým strouhaným kokosem.
- Knedlíky můžete plnit jakýmkoliv sezónním ovocem. Výborné jsou i jahody a švestky.
- Pokud nemáte kukuřičnou mouku, použijte například pohankovou. Když netrváte na bezlepkové variantě, lze použít jakoukoliv jinou celozrnnou mouku jako např. pšeničnou nebo špaldovou.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Moje první jáhlové meruňkové knedlíky :) Jsem stále nováček, takže sdílím radost z nově objeveného velmi chutného receptu :)
Chystám se na ně, ale asi nemám dost ovoce. Mohu použít domácí zavařeninu? Odpovím si sama a jdu do toho…