Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Celozrnné špaldové fettuccine se zeleninou

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Velmi rychlý, chutný a voňavý recept. Letní a italský, barevný a svěží, zkrátka výborný. Klidně si přizpůsobte recept podle toho, jakou zeleninu máte rádi a zrovna k dispozici.

Ingredience
2 porce
  • 160 g celozrnných těstovin fettuccine
  • žlutá cuketa
  • česnek
  • rukola
  • červená paprika
  • kapary
  • pažitka
  • divoká žlutá rajčata
  • divoká červená rajčata
  • bazalka
  • piniové oříšky
  • zelené a žluté fazole
  • olivový olej
  • sůl

Vlaďka je s námi na stránkách už nějaký ten pátek. Poslední dobou prý stravu lajdačila, stresu neunikla, všechno v ne...

Jak připravit letní celozrnné těstoviny se zeleninou

  1. Dejte vařit vodu na těstoviny. Fazolky uvařte v osolené vodě. Kapary omyjte od soli a dejte je stranou. Na suché pánvi opražte piniové oříšky.
  2. Do pánev nalijte olej a rozheřejte ho, přidejte plátky česneku, nakrájenou papriku a cuketu a celá divoká rajčata. Rajčátka není třeba krájet, vařením puknou a ochutí nám jídlo.
  3. Začněte restovat zeleninu, kterou máte připravenou na pánvi. Po několika minutách přidejte sůl, trochu vody, uvařené zelené fazolky a kapary. Restujte několik minut tak, aby zelenina zůstala křupavá.
  4. Nakrájejte rukolou a pažitku, listy bazalky natrhejte prsty.
  5. Uvařte těstoviny a když jsou hotové al dente, dejte je do pánve se zeleninou, rychle vše smíchejte a přidejte pažitku, rukolu a bazalku. Na konec přidejte piniové oříšky a pokapejte trochu olivovým olejem.

Praktické

  • Pro bezlepkovou verzi je potřeba použít bezlepkové těstoviny (rýžové, kukuřičné apod.).
  • Bazalku nikdy nekrájejte kovovým nožem, zčernala by.
  • Divoká rajčátka se používají vcelku, jsou malinká, takže se neloupou.
  • Množství zeleniny přizpůsobte vaší chuti.

Obměna

  • Použijte těstoviny, jaké máte k dispozici.
  • Do receptu můžete přidat jakoukoli sezonní zeleninu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Středomořské pyramidy

Jednoduché, rychle hotové a efektní jídlo vhodné pro horké letní dny. Netradiční dobrota, která potěší nejen rodinu, ale jistě s ní uděláte dojem i na vaše...

Spaghettoni alla crudaiola

Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto j...

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Černá rýže s pestem a fazolemi

Výborné zdravé a přirozeně bezlepkové jídlo, kde využijeme zásoby cuket. Díky konopnému semínku je pokrm i příjemně křupavý, určitě ho nevynechávejte.

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...