Domů > Zdravé recepty

Fazole se zeleninou v jemné kešu omáčce

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Fazole jsou vždycky skvělá volba. Připravte je spolu se zeleninou v lahodné krémové omáčce a zaručeně si pochutnáte.

Ingredience
2-3 porce
  • olej
  • 1 malá červená cibule
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku (nebo dle chuti)
  • 1/2 hrnku pokrájených hub
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • cca 3/4 hrnku vařených fazolí černé oko
  • 600 ml zeleninového vývaru/vody
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce kešu másla
  • pórek dle chuti

Už od mládí mě trápily různé zdravotní problémy. Pro bolest kyčle jsem mnohdy nemohla ani chodit a lékaři mi zjistili...

Jak připravit fazole s houbami v jemné omáčce

  1. V hrnci rozpálíme olej a dáme restovat pokrájenou cibuli a mrkev.
  2. Poté přihodíme nadrobno nasekaný česnek a houby a zasypeme kmínem a uzenou paprikou.
  3. Vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vmícháme i kešu máslo.
  4. Vaříme cca 10 minut, omáčka se začne svařovat a houstnout.
  5. Nyní vmícháme i uvařené fazole a pórek a ještě cca 5 minut povaříme.

Praktické

  • Můžete podávat s rýží či jinou oblíbenou přílohou.
  • Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkovou přílohu.

Obměna

  • Použijte jakékoliv houby, které máte k dispozici, skvělé budou např. krémové žampiony.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

13 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Cizrna v krémové omáčce

Nastal podzim a s ním i potřeba se vnitřně zahřát, což tento pokrm přesně splňuje. Příprava je navíc jednoduchá, takže hurá do kuchyně.

Špalda a čočka na celerovém krému

Typický podzimní a zimní recept, který dovede zahřát. Krémová konzistence a křupavá zelenina vám bude zaručeně chutnat.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.