Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Ingredience
2 porce
  • 180 g celozrnných špaget
  • olej
  • vnější listy pórku
  • 2 lžíce rostlinné smetany
  • čerstvá petrželka
  • citrónová šťáva
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • špetka čerstvě mletého růžového pepře
  • sůl
  • semena fenyklu
  • extra panenský olivový olej

Zuzka šla do očisty proto, že chtěla krom jiného zhubnout, zbavit se ekzému a bolesti kolen. Vedla si poctivě deníček...

Jak připravit rychlou omáčku na špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

  1. Z pórku oddělte asi 3 vnějších listy, omyjte je a nakrájejte podélně na tenké plátky.
  2. Na pánev dejte olej, přidejte pórek, fenykl a osmahněte. Zalijte trochou vody a duste, dokud pórek nezměkne.
  3. Přidejte rostlinnou smetanu, osolte, přidejte nasekanou čerstvou petrželku, citrónovou šťávu a trochu nastrouhané citrónové kůry. Promíchejte.
  4. Uvařte špagety a vložte je do pánve i s několika lžícemi vody, ve které se vařily. Vše promíchejte na prudkém ohni a nakonec posypte čerstvou petrželkou a mletým růžovým pepřem. Zakapejte kvalitním olivovým olejem.

Praktické

  • Použijte bio citróny, chemicky neošetřené.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny, např. rýžové nebo kukuřičné.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv dlouhé těstoviny.

Děti

  • Bez pepře a s menším množstvím soli a oleje jsou tyto špagety bez masa vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea K.
3. 5. 2024

Tak toto je mnamka, jednoduchá ale výborná. Mala som kúsok malej cukety tak som ju tam nastrúhala A k tomu domáce čerstvé cestoviny 🥰 Božská kombinácia a hlavne rýchla 😘

Výborné jídlo. A tak jednoduché! Kombinaci citronu a petrželky mám moc ráda. Místo fenyklu jsem použila blanšírovanou brokolici.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...