- 180 g celozrnných špaget
- olej
- vnější listy pórku
- 2 lžíce rostlinné smetany
- čerstvá petrželka
- citrónová šťáva
- citrónová kůra z bio citrónu
- špetka čerstvě mletého růžového pepře
- sůl
- semena fenyklu
- extra panenský olivový olej
Jak připravit rychlou omáčku na špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem
- Z pórku oddělte asi 3 vnějších listy, omyjte je a nakrájejte podélně na tenké plátky.
- Na pánev dejte olej, přidejte pórek, fenykl a osmahněte. Zalijte trochou vody a duste, dokud pórek nezměkne.
- Přidejte rostlinnou smetanu, osolte, přidejte nasekanou čerstvou petrželku, citrónovou šťávu a trochu nastrouhané citrónové kůry. Promíchejte.
- Uvařte špagety a vložte je do pánve i s několika lžícemi vody, ve které se vařily. Vše promíchejte na prudkém ohni a nakonec posypte čerstvou petrželkou a mletým růžovým pepřem. Zakapejte kvalitním olivovým olejem.
Praktické
- Použijte bio citróny, chemicky neošetřené.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny, např. rýžové nebo kukuřičné.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv dlouhé těstoviny.
Děti
- Bez pepře a s menším množstvím soli a oleje jsou tyto špagety bez masa vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Tak toto je mnamka, jednoduchá ale výborná. Mala som kúsok malej cukety tak som ju tam nastrúhala A k tomu domáce čerstvé cestoviny 🥰 Božská kombinácia a hlavne rýchla 😘
Výborné jídlo. A tak jednoduché! Kombinaci citronu a petrželky mám moc ráda. Místo fenyklu jsem použila blanšírovanou brokolici.