Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Miso polévka z kadeřávku

Uvařeno
bez lepku
sezóna zima

Na zahrádce mám pořád kadeřávek, který je skvělý zdroj vitamínů v zimě. V polévce spolu s mrkví je výborný.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší mrkev
  • hrst kadeřávku (nebo kapusty)
  • 1 vrchovatá lžíce miso pasty
  • sůl
  • litr zeleninového vývaru/horké vody
  • posypka: petrželka

Jana se dostala na váhu téměř 100 kilo. Mohl za to životní styl i snížená funkce štítné žlázy. Ve svém příběhu píše, ...

Postup
  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Mrkev nakrájíme na kostičky, kadeřávek na proužky.
  3. Do horkého zeleninového vývaru dáme trošku soli a nakrájenou zeleninu.
  4. Vaříme 7-10 minut do změknutí mrkve.
  5. Sundáme z ohně, v trošce horké polévky rozmícháme miso pastu a vrátíme do polévky.
  6. Polévku ozdobíme zelenou posypkou.

Obměna

Místo kadeřávku můžeme použít kapustu.

Děti

Tuto polévku s minimem soli a miso pasty mohou děti od 1 roku.

Děti od 2 let mohou už jíst s vámi.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mohla bych jeste dotaz k polevce, prosim.
Lze pro sytost pridat nejen obilovinu sle i lusteninu?-na snidani
Vyvar-nekde jsem u vas cetla, ze lze udelat ze zbytku, odrezlu zeleniny, ale me se zda, ze to je ‘to’ spinave na vyhoz:( slupky uz tuplem a zelenina vyvarena uz zas pouzit asi nelze nebo asi lze, ale je to jej hmota, co je nejlepsi reseni?:)

Mila Beata
27. 2. 2021

Mnam ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cibulové špagety

Milovníci jednoduchých a rychlých receptů a špaget, tady je jeden pro vás. Cibule a tymián, to je prostě skvělá kombinace. K tomu krásně křupavý tempeh a s...
25
2

Česnáček léčí i chutná

Voní po česneku a navzdory roztomilému názvu je to silák, který zastoupí i medvědí česnek. Naučte se poznávat, sbírat a používat česnáček!

Polévka s houbami shiitake a rýžovými nudlemi

Thajské polévky máme moc rádi, ale nemusíme moc ty hodně pikantní. Tohle je naše, taková česká verze, na nudlovou pho  polévku. Sklidila velké ovace, tak v...

Ředkvičkový dip

Ředkvička je pro mě symbolem jara a zde nám s bylinkami vytvořila super kondiment prakticky na cokoliv.

Pečená dýně s pestem z medvědího česneku

Pečená zelenina s pestem z medvědího česneku je opravdu lahůdka. Využijte sezónu medvědího česneku a užijte si jeho zdravou a skvělou chuť.
19

Šťavel kyselý v kuchyni

Tenhle lesní šťovík snad každý z nás ochutnal už jako dítě. My jsme jim říkali zelíčko. Rozkošné trojlístky mají ještě rozkošnější květy. A jimi si už teď ...