Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Podzimní strozzapreti s tempehem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Ingredience
2 porce
  • 250 g strozzapreti nebo jiných těstovin
  • vlašské ořechy
  • kaštany
  • červená čekanka
  • česnek
  • 1/2 balení tempehu
  • mletá červená paprika
  • tamari
  • černé olivy
  • pepř
  • sůl
  • olej

Běhám maratony, plavu, cvičím. Přesto celý život zápasím s nadváhou. Vyzkoušel jsem snad všechny výživové směry včetn...

Jak připravit těstoviny s kaštany a tempehem

  1. Kaštany nařízněte a pečte v perforované pánvi. Není třeba, aby byly úplně do měkka, stačí, aby se otevřely a šly vyjmout ze slupky. Když jsou upečené, dejte stranou.
  2. Vyloupejte i ořechy.
  3. Do jedné pánve nalijte olej, přidejte česnek, vlašské ořechy a kaštany. Chvilku orestujte a podlijte trochou tamari a vody. Osolte a opepřete, zamíchejte a vařte do změknutí kaštanů. Pak přidejte olivy.
  4. Do druhé pánve nalijte trošku oleje a opečte tempeh nakrájený na kouksky ze všech stran, posypte ho mletou paprikou a zakápněte trochou tamari. Promíchejte.
  5. Uvařte těstoviny, sceďte je a přidejte do pánve s ořechy a kaštany, přidejte tempeh, všechno dobře promíchejte, ochutnejte, případně dochuťte tamari. Posypte červenou čekankou nakrájenou na proužky.

Praktické

  • Čerstvé strozzapreti jsou za 5 minut hotové, sušené strozzapreti se vaří i 15 minut. Já použila čerstvé, ze semolinové mouky.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny.
  • U jednotlivých ingrediencí není uvedená váha, řiďte se selským rozumem a tím co máte rádi.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari

Obměna

  • Můžete použít jiný druh těstovin.
  • Můžete vynechat hořkou červenou čekanku a nahradit rukolou.
  • Klidně můžete přidat i nějakou typicky podzimní zeleninu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

12 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...