Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Rýžová kaše s olejnatými semínky

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Kaše plná zdravých tuků a minerálů z mořské řasy je lahodná a voňavá díky citrónu. Určitě ji vyzkoušejte, pokud máte strach, že by vám kaše naslano nechutnala. Tahle určitě zaboduje.

Ingredience
1 porce
  • 80 g kulatozrnné rýže
  • mandle
  • mák
  • dýňová semínka
  • slunečnicová semínka
  • piniové oříšky
  • pažitka
  • vločky nori 
  • citrónová kůra bio
  • tamari

Chtěla jsem změnit všechno a hned. Neuvědomila jsem si, že beru tělu drogu a bylo mi hrozně. Bolela mě hlava, byla js...

Jak připravit kaši z rýže se semínky

  1. Uvařte rýži v rýžovaru nebo tak, jak jste zvyklí (ve větším množství vody).
  2. Vložte mandle, mák a slunečnicová semena do kuchyňského robotu a nasekejte je na hrubo.
  3. Na suché pánvi opražte piniové oříšky.
  4. Nakrájejte pažitku a nastrouhejte trochu citrónové kůry.
  5. Když je rýže připravena, smíchejte ji se semínky a posypte vločkami nori, citrónovou kůrou, dýňovými semínky a pažitkou. Dochutíte pomocí tamari, pokud potřebujete přisolit.

Praktické

  • Pokud se chcete vyhnout sóje, osolte solí nebo použijte hrachovou tamari.
  • Na kaše je skvělý rýžovar. Možnost naprogramovat si čas a uchování v teple je perfektní.
  • Používejte pouze kůru z chemicky neošetřených bio citrónů. Nedávejte jí příliš mnoho, stačí opravdu málo.

Obměna

  • Jako vždy máte velkou škálu možností pro obměny. Použijte různé druhy oříšků, co máte doma.
  • Můžete zvolit i jinou rýži.

Děti

  • Kaše je vhodná pro děti od 1,5 roku, pokud příliš nesolíme a děti už jedí oříšky.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
29. 1. 2024

Před plaváním v Praze ve Vltavě se tato kaše bude hodit 🙂

Jaroslav Hlávka
16. 10. 2023

Sobotní snídaně před plaveckými závody v Jičíně 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Congee z červené thajské rýže

Taky se vám stává, že si zamilujte jídlo natolik, že byste ho mohli jíst pořád a pořád a pořád? Mně se to stalo s congee neboli rýžovou kaší. A nejkrásnějš...

Bezlepkový pečený jáhlový burger

Máte rádi burgery nebo karbanátky? Zkuste tuhle zdravou bezlepkovou variantu. Jsou rychlé a krásně variabilní podle sezóny.

Voňavý citronový čirok s čočkou

Přirozeně bezlepkové, lehké a přitom výživné jídlo skvělé pro odlehčení jídelníčku po svátcích. Příprava je jednoduchá a výsledkem je chutné jídlo s vůní c...

Kantonská veganská rýže

Pokud si také rádi občas připravíte recept připomínající živočišné jídlo, ne ze stesku po něm, ale prostě proto, že jste hračičky a baví vás experimentovat...

Podzimní kaše s pečenou zeleninou

Lahodná rýžová kaše s vynikající pečenou zeleninou, která vás potěší a v chladných dnech i příjemně zahřeje. Ideální také jako zdravá snídaně.

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.