- asi 15 cm daikonu – bílé ředkve (nebo vodnice)
- 6 ks ředkviček
- několik listů čerstvého baby špenátu nebo mangoldu
- 3 lžíce tofunézy
- lžíce šťávy vymačkané z čerstvého zázvoru
- Daikon nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na proužky, špenát omyjeme a necháme okapat.
- Nastrouháme kousek zázvoru na hrubém struhadle a pomocí ruky vymačkáme šťávu.
- V hrnku dohladka rozmícháme tofunézu a zázvorovou šťávu.
- Zálivku důkladně smícháme se zeleninou a přidáme lístky baby špenátu.
Obměna
Místo daikonu můžeme použít vodnici a přidat strouhanou mrkev. Místo lístků baby špenátu rukolu či polníček…. Můžete přizdobit i naklíčenou čočkou, mungem nebo řeřichou.
Děti
Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let, zázvor vynecháme.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Mňam, ten byl famózní 🥰 Příště udělám víc. Děkujeme 😊
Ahoj, cim prosim nahradit tofunezu /sojanezu (alergia na soju). Dakujem :)