Na světlou část:
- 400 ml plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce rýžového sirupu (podle chuti)
- šťáva z půl citrónu
- semínka z vanilkového lusku
- 5 g řasy agar agar
Na tmavou část:
- 400 ml plechovka kokosového mléka
- trocha rýžového sirupu (podle chuti)
- pár kostiček kvalitní hořké čokolády
- 5 g řasy agar agar
Ostatní:
- ovoce podle chuti
Jak připravit bábovku bez cukru
- Nejdříve si připravíme světlou část “bábovky”. Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
- Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
- Směs vlejeme do promazané formy a dáme do lednice ztuhnout.
- Když je směs tuhá, dáme na ní vrstvu ovoce (např. rybíz, maliny, borůvky) a připravíme si tmavou čokoládovou část “bábovky”.
- Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
- Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
- Směs vlejeme do formy na ovocnou vrstvu a dáme do lednice na pár hodin ztuhnout.
- “Bábovku” vyklepneme z formy. Pokud z formy nechce vypadnout, dejte formu na chvíli do misky s horkou vodou (kraje panna cotty povolí a snadněji z formy vypadne).
Praktické
- Bábovku skladujeme v lednici.
- Můžeme ji polít polevou.
Obměna
- Místo čokolády můžeme použít kakao nebo karob.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Jindro, Vy jedete jak tank. Nestíhám to vyrábět.