Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Batátové hranolky

Uvařeno

Milujete hranolky a chcete jíst zdravě? Zkuste je jednou jinak, ze sladkých brambor.

Ingredience
pro 4 porce
  • 500 g batátu
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • sůl
  • koření podle chuti: tymián, česnek, rozmarýn, červená paprika...

V mládí jsem se začala potýkat s různými vážnými zdravotními potížemi (zánět zrakovéh...

Postup
  1. Předehřejeme troubu na 170°C.
  2. Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky.
  3. V míse smícháme hranolky s trochou soli, olejem a libovolným kořením, pokud ho máte rádi.
  4. Na plech dáme pečící papír a rovnoměrně rozprostřeme hranolky.
  5. Pečeme v troubě asi 30 minut do změknutí. Občas promícháme, aby se opekly ze všech stran.

Kombinujeme

Pečené batáty se hodí jako chutná příloha k jakémukoliv pokrmu.

Pokud chcete mít kompletní talíř, nezapomeňte ho doplnit ještě o obilovinu, luštěninu a kvašenou zeleninu.

Obměna

Skvělé jsou hranolky i z celeru.

Děti

Batátové hranolky jsou vhodné od 2 let věku, kdy šetříme se solí i olejem. Podáváme jich najednou pouze malé množství.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

26 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
3. 2. 2023

Batátové hranolky miluju! Dneska byly s nákypem z černých fazolí a kešu majonézou – vynikající :)

Dnes jsem poprvé zkoušela batáty a nebyli teda křupavé, ale to nevadilo, dala jsem k tomu vaření květák a byla večeře. 🙂

Ukázat další komentáře