Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Kapustičky “na zádíčka”

Uvařeno
bez lepku

Tradiční úprava růžičkové kapusty, díky které si ji zamilujete!

Ingredience
na 1 porci
  • hrst růžičkových kapustiček
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • sojová omáčka nebo tamari (pro celiaky)

Ráda bych se s vámi podělila o svůj příběh, jaká byla moje cesta ke zdravému stravování, proč jsem se na ni dala a co...

Jak připravit kapustičky na zádíčka

  1. Kapustičky omyjeme, odkrojíme spodek košťálu a nakrájíme je na půlky.
  2. Pánev si potřeme olejem a kapustičky řeznou stranou dolů na ni naskládáme.
  3. Kapustičky posolíme a postříkáme sojovou omáčkou.
  4. Zhruba 3-5 minut smažíme dozlatova.
  5. Kapustičky obrátíme “na zádíčka”.
  6. Vypneme sporák a přiklopíme pánev pokličkou.
  7. Necháme cca 10 minut pod pokličkou tzv. dojít.
  8. Podáváme například s “bramborovou” kaší, posypané osmaženým tofu nebo tempehem.

Obměna

  • Kapustičky můžeme takto připravit i v troubě. Jsou ještě chutnější! Pečte je promíchané s olejem, sójovkou a solí na 180°C cca 20-35 minut, až jsou pěkně zlatavé.
  • Pokud máte rádi, přidejte si ke kapustičkám i česnek, nebo je můžete udělat spolu s kurkumou nebo kari kořením.
  • Takto lze připravovat i květák nebo brokolici.
  • Ochutit je můžete i rostlinným sirupem, sladem nebo třeba balzamiko octem.
  • Výborné je místo oleje použít rostlinné máslo (např. Alsan).

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

50 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kapustičky dnes k večeři s obilovinou. Já si je polila sojovkou, manžel měl výpek z krůtích biskupů (brrr, ale moc chválil). Myslím, že když se pořádně očistí ty holky kulatý, žádná hořkost nehrozí.

A jak se zbavuje hořkosti? Již jsem vyzkoušela různé tkiky a nic, je hořká:( vůbec se prodává ne hořká? Jen jednou jsem strašně dávno ochutnala chuťově výbornou kapustu, ale byla to sklizeň z vlastní zahrádky kamarádky.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

23
10

Fazole černé oko na houbách

Pár ingrediencí a taková dobrota! Připomíná to trochu guláš nebo něco dobrého na smetaně a na houbách. Musela jsem tyhle fazole udělat pro velký úspěch hne...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Japonský tofu sendvič Onigirazu

Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...