Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Sladkosti

Bezlepkové sušenky s pistáciemi

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Pokud máte rádi sušenky a ne úplně tradiční “dezertové ingredience”, pak je tento dezert přesně pro vás. Je jako vždy bez lepku i cukru a přípraveny jsou cobydup. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Ingredience
cca 10 sušenek
  • 3 lžíce nahrubo sekaných pistácií
  • 3 plné lžíce vařených červených fazolí
  • 60 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžíce kakaového másla
  • 1-2 lžíce datlového sirupu
  • 1 lžíce povidel bez cukru
  • 100 ml rýžového mléka
  • 1 hrnek čirokové mouky
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosf

Vladčiny komentáře nás moc baví číst. Tenhle jsem ovšem nemohla nechat jen někde po receptem na polévku. Je povzbuzen...

Jak připravit sušenky s pistáciemi bez lepku

  1. Hořkou čokoládu rozpustíme spolu s kakaovým máslem ve vodní lázni.
  2. Dáme do blendru a přidáme také fazole, datlový sirup, povidla a mléko. Rozmixujeme do hladka.
  3. V míse smícháme mouku, sodu a pečící prášek, přidáme směs z blendru a 2 lžíce pistácií.
  4. Ze vzniklé směsi tvarujeme asi 1 cm vysoké sušenky.
  5. Zbylé pistácie rozdělíme na každou sušenku a lehce je do ní zatlačíme.
  6. Sušenky pečeme v troubě asi 15 minut na 170 °C. Před podáváním necháme vystydnout.

Praktické

  • Sušenky oslaďte dle své chuti.
  • Použitý hrnek má 250 ml.

Děti

  • Veganská sladkost vhodná pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

16 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Meruňkový míša do skleničky (bez lepku)

Dezerty do skleničky jsou nejen jednoduché, ale taky hezky vypadají. Sezóna meruněk si o jeden takový přímo žádala a všichni jsme se oblizovali až za ušima...

Letní bezlepkové cupcakes

Vláčný korpus a lahodný krém. Přesně takové jsou tyto bezlepkové cupcakes, jejichž příprava není nikterak složitá. Ovoce na ozdobení můžete obměnit dle sez...

Crincles jinak (bezlepkové)

Když honí mlsná a není času nazbyt, tyto “popraskané sušenky” jistě přijdou vhod. Jsou bez lepku, cukru a mléka a k odpolednímu čaji jako stvoř...

Bezlepkové cookies s oříšky

Pokud máte rádi sušenky, pak si jistě oblíbíte tyto bezlepkové cookies, které jsou rychlé na přípravu a skvěle poslouží i jako svačina do práce či na výlet...

Bezlepkový mechový řez

Alternativa známého mechového dortu, k jejíž přípravě není třeba cukru, lepku, mléka ani vajec. Příprava není nijak složitá a je už pak jen na vás, jak si ...

Bezlepková vánoční “tvarohová” štola

Alternativa na známý vánoční moučník, tentokrát v bezlepkové variantě. Ovoce a oříšky můžete obměňovat dle chuti a zásob.