Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Bezlepkové vločkové trojhránky

Uvařeno
bez lepku

Bezlepkové vločkové trojhránky s chia a lnem jsou rychlý a křupavý snack, výborný k hummusu, dipům, pomazánkám a podobně.

Ingredience
  • 150 g bezlepkových ovesných vloček
  • 30 g kešu oříšků
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 1 lžička chia semínek
  • kmín na posypání
  • trocha sušeného česneku
  • sůl
  • olej na pomazání papíru
  • asi 175 g vody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů

Principy Jíme Jinak znám už více než rok a postupně si je „zapracovávám“ pod kůži. ...

Jak připravit slané trojhránky bez lepku

  1. Do mixéru vložte vločky s kešu oříšky, solí a rozmixujte.
  2. Přidejte prášek do pečiva, chia a lněná semínka, česnek a promíchejte tentokrát lžící. Směs bude hustější, ale velmi lepkavá a nebude možné s ní pracovat rukama.
  3. Klatou formu vyložte pečícím papírem, paír potřete olejem a naolejovanýma rukama na tenko namačkejte těsto. Posypte kmínem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut.
  4. Po 10 minutách plech vyndejte a nakrájejte trojúhelníky. Vraťte do trouby a dopečte.

Praktické

  • Doba pečení bude záležet na vaší troubě a na tom jak tenkou jste připravili placku.
  • Můžete připravit i jiné tvary.

Obměna

  • Různé sypání povrchu.
  • Lze použít i klasické ovesné vločky, možná budou jinak vsakovat tekutinu.

 

Děti

  • Pečivo dětem dáváme až od 1,5 roku nebo později. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.

.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

22 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Děkuji za slané krekry, jsou velmi jednoduché a jedlé.

Vierko, nikde tam nectu ze se ma len a chia namocit je tam jen michani…ma se to namocit nejak dopredu?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bohaté bezlepkové hromádky

Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...

Veganská klobása

Pokud si v kuchyni rádi hrajete a chcete si pochutnat na zdravých klobáskách bez masa, vyzkoušejte tento recept. Tyto klobásky můžete použít jak do placek,...

Sushi placičky

Tyto pikantní pečené rýžové placičky svou chutí připomínají sushi. V kuchyni je třeba si hrát, jinak by to vaření nebyla taková zábava. Tak pojďte vybočit ...

Jemný čočkový krém

Krémová, sametová, rychlá a jednoduchá. Taková je tato luxusní bezlepková pomazánka z červené čočky, kterou si můžete vychutnat s kváskovým chlebem, placka...

Pomerančová glazovaná cizrna

Jednoduchá, netradiční a velmi lahodná úprava cizrny, ve které se snoubí svěží chuť citrusů a pikantního koření.

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.