Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Chuďasova bramborová mísa

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Když je málo času, člověk má hlad, chuť na brambory a po ruce jen trochu rýže, tak vznikají super rychlé chuťovky. Tahle přirozeně bezlepková večeře připomínající nastavovanou kaši nás mile překvapila. Pár surovin a taková dobrota.

Ingredience
2 porce
  • 1 cibule
  • hrnek uvařené celozrnné rýže
  • 1 batát
  • hrst topinabur
  • 3 stroužky česneku
  • hrst rukoly (nemusí být)
  • olej
  • sůl
  • na ozdobu: jarní cibulka, kvašené zelí, polníček

S Jíme Jinak jsem od jara loňského roku shodila 10 kg. Protože jsem si na sobě ověřila, že zdravá strava má smysl a v...

Jak připravit rychlou večeři z rýže, batátu a topinambur

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Batát oloupeme a pokrájíme na větší kostky. Topinambury stačí omýt kartáčkem a pokrájet na větší kusy. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno.
  2. V pánvi rozpálíme větší množství oleje, přidáme cibuli, česnek a osolíme.
  3. Mícháme, po chvíli přidáme batát a topinambury a společně restujeme do zlatova.
  4. Podlijeme troškou vody, přidáme rýži a necháme společně prohřát.
  5. Za pár minut jsou batáty i topinambury měkké (píchneme vidličkou) a voda vyvařená.
  6. Pokud máme, přidáme do pánvičky ještě rukolu omytou a překrojenou cca na polovičku, abychom neměli v jídle dlouhé stonky.
  7. Promícháme a podáváme. Na talíři můžeme ozdobit jarní cibulkou, přidat polníček a kvašené zelí.

Praktické

  • Vody stačí trošku, chceme batáty a topinambury spíš pevné a opečené než rozvařené.

Obměna

  • My jsme použili lahodnou kulatorznnou rýži, ale můžete použít jakýkoliv jiný druh rýže.
  • Česnek můžete vynechat.
  • Do receptu by se skvěle hodila majoránka a kmín, ale i tak bylo jídlo velmi chutné.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 roku, menším ubereme olej a sůl.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

98 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mňam, teda já jsem si šmákla 😋 Super rychlovka, během půl hoďky bylo na stole 😁 Já měla od oběda uvařenou černou rýži a černou čočku ( dneska jsme jeli na černo 😀 ) a místo topinamburu jsem dala kedluben. Přihodila jsem trochu černé čočky a zjistila jsem, že čím jednodušší jídlo, tím chutnější. Sice na vzhled nic moc, ale je to fakt dobrota 👌 Děkujeme 😊

Lenka3316
3. 2. 2024

Moooc som si pochutila,síce bez topinamburu a pridala som ružičkovú kapustu ,ďakujem

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Krém z červené čočky, špalda a zelenina

I oko žádá své a proto si vždycky v kuchyni ráda hraji. Prášek z červené řepy zaručí wow efekt na talíři. Toto lahodné a jednoduché jídlo je nejen krásné n...

Fazole s batátem a lopuchem

Rychlé jídlo z velkých bílých fazolí je skvělou alternativou ke guláši. Hodí se k plackám i k rýži.

Zapékané batáty

Zapékané batáty patří mezi skutečné delikatesy. Tato v sobě zahrnuje i obilovinu a luštěninu a navíc skvěle voní po čerstvých bylinkách. Vy a vaši blízcí s...

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Basmati se zimní zeleninou

Zima se pomalu chýlí ke konci a s ní i zelenina charakteristická pro toto období, proto využijte zimní zeleninu k přípravě tohoto jídla.

Rýžový salát

Lehký a rychlý letní salát, který si můžete velmi snadno upravit dle vaší chuti a dostupnosti zeleniny.