Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Fazuľové strúčiky na kyslo s grilovanou polentou s marinovaným tofu.

Uvařeno
Ingredience
  • OMÁČKA:
  • fazuľové strúčiky
  • ryžové mlieko
  • ryžová múka
  • sójová smotana
  • kôpor
  • umeocot
  • citrón
  • med
  • soľ
  • GRILOVANÁ POLENTA S MARINOVANÝM TOFU
  • polenta
  • voda
  • soľ
  • kúpené marinované tofu nakrájané na kocky (alebo biele tofu nakrájané na kocky a marinované v sójovej omáčke - nám chutí pomer: 1 biele tofu a 2 polievkové lyžice sójovej omáčky)
  • sójová omáčka
  • olej
  • čerstvé oregano
  • čerstvý rozmarín
  • cesnak

Naší motivací ke změně byla touha po miminku, které jsme si oba moc přáli, ale dlouho se nedařilo. Náš příběh je důka...

Postup

  1. Uvariť polentu (ja som dala pomer 1:4 asi; varí sa hodinu). Kocky marinovaného tofu opiecť na oleji (oleja štedrejšie), kým nemajú kôrku. Do uvarenej polenty zamiešať opečené kocky tofu, dosoliť – ak treba. Vyliať na plech vypláchnutý studenou vodou, nechať trocha vychladnúť. Potom potrieť zmesou oleja, sójovej omáčky a cesnaku, posypať bylinkami, ľanom a sezamom. Dať pod gril – 190 stupňov na pol hodinu alebo viac. Fazuľové strúčiky očistiť, nakrájať na menšie kúsky, uvariť v trocha slanej vode. Keď sú mäkké, pridať zátrepku (ryžová múka rozmiešaná v ryžovom mlieku), povariť, kým nezhustne na prívarok. Nakoniec pridať sójovú smotanu, nechať mierne prevrieť, dochutiť medom, umeoctom, citrónom, soľou, a potom nasypať poriadne veľa nasekaného čerstvého kôpru.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Super nápad, takhle vyšperkovat polentu :)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čočkovo-houbové karbanátky bez masa

Veganské, bezlepkové karbanátky ze sušených hub a červené čočky chutnají, jako by byly obalované ve strouhance. Jsou velmi syté, nedají moc práce chutnaly ...

Jáhlové knedlíky plněné “uzeným”

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše knedlíky s uzeným. Sn...

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...
kurz
9

Jáhlové knedlíky plněné uzeným

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše knedlíky s uzeným. Sn...

Zelí na sladkokyselo

Zelí na sladko-kyselo se dá hravě připravit i bez cukru a klasického octa.

Omáčka z černých fazolí s mandlemi

Nevíte, co s mandlovou drtí po výrobě domácího mandlového mléka? Přidejte ji do omáčky! Rodina byla nadšená, že v omáčce křupou oříšky a že chutná zase jin...