- hrst růžičkové kapusty
- pár růžiček brokolice
- sůl
- 1/4 uzeného tempehu
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- kokosové mléko nebo smetana
- 2 malé stroužky česneku
- 1/4-0,5 lžičky kari koření (dle chuti)
- 1/4-0,5 lžičky sušeného zázvoru (dle chuti)
- 1/4-0,5 lžičky kurkumy (dle chuti)
- špetka chilli (nemusí být)
Postup
- Na oleji zpěníme cibuli, posolíme větší špetkou soli.
- Přidáme protlačený česnek a na kostičky nakrájený tempeh a orestujeme.
- Vsypeme veškeré koření a nasucho ještě chvilku restujeme.
- Vložíme kapustičky nakrájené na poloviny a kousky brokolice a zalijeme kokosovým mlékem.
- Vaříme cca 5-7 minut, do změknutí zeleniny. Dle chuti ještě dochutíme.
- Podáváme s rýží nebo jinou obilovinou.
Praktické
Pokud místo kokosového mléka chcete použít kokosovou smetanu, tak zeleninu zalijte místo mléka vodou a smetanu dejte až bude jídlo hotové (vypnutý sporák), aby se smetana nesrazila.
Obměna
Zeleninu můžete obměnit dle chuti. Výborný je i květák nebo cuketa. Místo tempehu můžete použít i uzené tofu nebo třeba cizrnu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Super rychla vecere, za pul hodiny bylo hotovo. 💪
Naše oblíbené 😍😋👏